Ναταλία Δραγούμη στο "Μαμά-δες": "Τις καλύτερες συμβουλές μου τις δίνουν τα παιδιά μου"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Ναταλία Δραγούμη βρέθηκε καλεσμένη στο "Μαμά-δες" και στην Ζωή Κρονάκη ώστε να μιλήσουν για όλα. Ξεκινώντας από τα έφηβα παιδιά της, το γάμο της, την εκπομπή στην τηλεόραση, τη γνώμη της για τα όσα συμβαίνουν για να καταλήξουν πως και οι μαμάδες έχουν ανάγκη από διασκέδαση.

από τη Βέρα Πάρδου

"Είμαι μαμά και μου αρέσει να είμαι εκεί που είναι οι μαμάδες" τονίζει από την αρχή της συνέντευξης η Ναταλία Δραγούμη και είναι τόσο όμορφο να βλέπεις γυναίκες που έχουν αγκαλιάσει τόσο φυσικά το ρόλο της μητρότητας στη ζωή τους.

"Είναι η καλύτερη φάση, αισθάνεσαι ότι έχεις ενήλικους μπροστά σου, ότι μπορείς να συνεννοηθείς. Τις καλύτερες συμβουλές μου τις δίνουν τα παιδιά μου" επισημαίνει για την περίοδο της εφηβείας που διανύουν τα παιδιά της ενώ γελώντας προσθέτει ότι με το γιο της μιλάνε μέχρι και για τα επαγγελματικά της με κύριο γνώμονα για εκείνον τα χρήματα.

" Εικοσιένα χρόνια μαζί με τον άντρα μου. Δεν υπάρχει μυστικό, νομίζω υπάρχει timing. To βασικό συστατικό του καλού γάμου είναι να υπάρχει πόθος" είναι η συνειδητοποίηση της πάνω στο θέμα γάμος ενώ περιγράφει στη συνέχεια τον τρόπο που έγινε η πρόταση και πόσο έλειπε ο ένας στον άλλον όταν εκείνη είχε βρεθεί μακριά για δουλειές. Η ερώτηση και η φράση που μένει από αυτή την ιστορία είναι: "Θέλεις όταν γυρίσεις να κάνουμε τατουάζ τα ονόματα μας;".

"Συνδυάζεται αλλά έχει τίμημα και αυτό το καταλαβαίνω τώρα και είναι λίγο αργά. Τώρα που είμαι μαζί με τα παιδιά μου τόσο πολύ καιρό, τώρα καταλαβαίνω τι έχασα, αυτό που εισπράττω από τα παιδιά μου τώρα που είμαι εδώ δεν μπορούσα να το φανταστώ. Καταλαβαίνω πόση μεγάλη σημασία έχει για αυτά που είμαι στο σπίτι". Αυτό το γεγονός είναι κάτι που κατάλαβε τώρα με την καραντίνα και πράγματι ό,τι κι αν επιλέξουμε στη ζωή έχει κάποιο τίμημα. Το σημαντικό είναι να αισθανόμαστε καλά με την απόφαση που λάβαμε τότε δεδομένων πάντα των συνθηκών και των όσων γνωρίζαμε.

"Είμαστε και οι δύο αρρωστοφοβικές" δηλώνει η παρουσιάστρια του "Μαμά-δες" ενώ η καλεσμένη συμπληρώνει: "Περνάω φάσεις που το σκέφτομαι συνέχεια και έχω ανάγκη να επιβεβαιώσω ότι είμαι καλά. Προσπαθώ να μην το περάσω στα παιδιά αλλά νομίζω δεν μπορώ".

"Έχω ξεκινήσει από όταν ήταν μικρά στα παιδιά να τους λέω ότι αν οποιοσδήποτε κάνει κάτι που δεν σας αρέσει θα το πείτε στη δασκάλα, θα `ρθείτε να μας το πείτε. Δεν θα υποστούμε ό,τι μας κάνουν, μπορεί να είναι κάτι που δεν μας αρέσει.  Πως να αισθάνονται ότι δεν μας αρέσει. Είναι ευκαιρία να πεις "βλέπεις, θέλω και εσύ αν έχεις σκεφτεί κάτι ή να αισθάνθηκες έτσι να μου το πεις". Συνέχεια, εμένα ενστικτωδώς εκείνη την ώρα μου βγαίνει, τις φέρνω όλα τα δικά μου παραδείγματα. Της είπα για πράγματα που έχω ζήσει μικρή και δεν τα είπα ποτέ και θέλω να μου πεις αν κάτι σου έχει συμβεί. Ευτυχώς δεν της έχει συμβεί αλλά της έδωσα αυτό το βήμα" είναι όσα παραθέτει η ίδια για το μεγάλο κεφάλαιο της συναίνεσης στα πάντα και πόσο σημαντικό είναι να ξέρουμε τι μας αρέσει, τι όχι και κυρίως αν όχι να το εκφράζουμε.

" Τέταρτη σεζόν στην παρουσίαση μαζί με τον Μιχάλη τον Μαρίνο, "στα τραγούδια λέμε Ναι", έχει αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή την εκπομπή. Είμαι 30 χρόνια στο χώρο τόση αγάπη δεν έχω εισπράξει" παραδέχεται με ειλικρίνεια για την εκπομπή τους που είναι γεμάτη ιστορίες με χορό και τραγούδι και λογικό να την έχει αγαπήσει ο κόσμος. Απολαύστε ολόκληρη τη συζήτηση τους στο παραπάνω απόσπασμα.

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.