Με self test τελικά η είσοδος αθλητών και αθλητριών έως 17 ετών στα στάδια - Αναδίπλωση!

Δημοσιεύθηκε στις

Self test, rapid, μοριακό. Έχουμε τρελαθεί και μπερδευτεί ποιο τεστ χρειάζεται για να πάνε σχολείο, για να αθληθύν ή για να πάνε οδοντίατρο τα παιδιά μας.Η πανδημία ήρθε για να κάνει τη ζωή μας δύσκολη ή πιο δύσκολη (αφού δύσκολη ήταν ήδη). Μαζί μετα σχολεία ξεκίνησαν και οι αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών. Τι γίνεται όμως μετά μικρά ή με τα ανεμβολίαστα; Πως θα μπαίνουν στα στάδια;

Λοιπόν,όπως συμβαίνει για το σχολείο, όπου τα παιδιά πηγαίνουν με self test, έτσι πλεόν θα μπορούν να πάνε και στα στάδια για να αθληθούν. μετά τις αντιδράσεις, υπήρξε αναδίπλωση και δεν θα χρειάζεται rapid test.


Διευκρινιστικές οδηγίες εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας εξέδωσε σήμερα η ΓΓΑ.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες οι αθλητές και αθλήτριες του στίβου έως και 17 ετών θα εισέρχονται στην εγκατάσταση με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self test και όχι με rapid όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Στις ηλικίες άνω των 18 ετών απαιτείται η επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test), με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Οι αθλούμενοι έως και 17 ετών αρκεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test, ενώ τα παιδιά μέχρι και 4 ετών απαλλάσσονται από τα τεστ για covid-19.