Μάθε στο παιδί τα πάντα μέσω της μουσικής - Παιδική κασετίνα από τον Γ. Λιόντο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μάθε στο παιδί τα πάντα μέσω της μουσικής! Η επίδραση της μουσικής στην ψυχολογική και αναπτυξιακή συμπεριφορά του παιδιού είναι σημαντική. Ακόμα και τα παιδιά που δε έχουν αναπτύξει τον προφορικό λόγο ανταποκρίνονται στο μουσικό άκουσμα.

O Γιάννης Λιόντος μας ταξιδεύει μουσικά εδώ 22 χρόνια!  Είναι δημιουργός τραγουδιών και έχει μια μακρά διαδρομή στην ελληνική δισκογραφία. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους Έλληνες τραγουδιστές και τραγουδίστριες και έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του!


Το τελευταίο διάστημα δημιούργησε την παιδική κασετίνα με 24 τραγούδια εκπαιδευτικού περιεχομένου και βιβλίο: Διαβάζω, Τραγουδώ, Μαθαίνω.

Πως όμως αποφάσισε να ασχοληθεί μουσική για τα παιδιά "Τη τελευταία τετραετία είχα έντονα στο μυαλό μου να δημιουργήσω κάτι παιδικό, το οποίο όμως να είναι  εκπαιδευτικού χαρακτήρα, έτσι ώστε να έχει λόγο ύπαρξης στη βιβλιοθήκη του κάθε παιδιού" σημειώνει ο Γιάννης Λιόντος και προσθέτει: "Μετά από πολύ σκέψη και τη παρότρυνση-βοήθεια παιδαγωγών, κατέληξα στη δημιουργία αυτής της παιδικής κασετίνας με βιβλίο και cd. Έχουμε λοιπόν 24 πρωτότυπα παιδικά τραγούδια σε σημερινούς ρυθμούς" εξηγεί.

Τι περιλαμβάνει η κασετίνα

Σε αυτή τη κασετίνα θα βρείτε 24 νέα παιδικά τραγούδια σε βιβλίο με σκιτσογραφημένες εικόνες, μαζί με τους στίχους όλων των παιδικών τραγουδιών.

Οι στίχοι του βιβλίου έχουν μελωποιηθεί με σημερινές μελωδίες και ενορχηστρώσεις,και υπάρχουν μέσα στο  cd της κασετίνας...

Οι ρυθμούς των τραγουδιών είναι:

  • dance-
  • rock n roll-
  • reggae-
  • reggaeton-
  • rumba....
  • καθώς και κάποια σε στύλ χασαποσέρβικου.

Μάθε στο παιδί τα πάντα μέσω της μουσικής - Παιδική κασετίνα από τον Γ. Λιόντο
Τα παιδιά μπορούν να ακούνε το τραγούδι απο το cd και ταυτόχρονα να το διαβάζουν απο το βιβλίο.
Στο τέλος κάθε τραγουδιού,το παιδί έχει δεχτεί πάρα πολλές βασικες πληροφορίες για το περιεχόμενο του τραγουδιού που τραγούδησε.

Οι μελωδίες είναι πολύ χαρούμενες και κολλητικές,έτσι ώστε μένουν στο παιδί,και του γίνεται συνήθεια να το τραγουδάει,άρα και οι πληροφορίες καταχωρούνται στον εγκέφαλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  αυτή τη στιγμή στην ελληνική επικράτεια δεν υπάρχει ανάλογο προϊόν εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε βιβλίο και cd. Το επιβεβαίωσαν βιβλιοπωλεία παιδαγωγοί και παιδικοί σταθμοί.