Μάριος Αθανασίου στο Μαμά-δες: "Εγώ μεγάλωσα χωρίς πατέρα, γι' αυτό η σχέση με το γιο μου είναι το μεγάλο μου στοίχημα"

Αυτό το Σάββατο βρέθηκε στην εκπομπή "Μαμά-δες" και στην Ζωή Κρονάκη ο Μάριος Αθανασίου που φάνηκε έτοιμος και πρόθυμος να μιλήσει για την οικογένεια του, τον ρόλο του ως πατέρας και πως είναι τώρα η κατάσταση στο σπίτι με τρία παιδιά.

Από τη Βέρα Πάρδου

Για αρχή ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην συμβίωση και πως βιώνει την παρουσία των παιδιών στο σπίτι του: "Εννοείται έχει όλες τις χαρές που εισπράττεις από μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, από δύο - τρείς κουβέντες. Αλλά κι ευθύνες είναι περισσότερες και οι φόβοι είναι περισσότεροι. Ο χρόνος δε φτάνει ποτέ".

Έπειτα αναφέρεται στο γεγονός ότι τώρα στο σπίτι μένει μαζί με τη σύντροφό του και τα κορίτσια του και ο γιος του Αλέξανδρος που βρίσκεται στην εφηβεία και αποτέλεσε ένα νέο βήμα για τη δομή της οικογένειας αυτό, ενώ εξηγεί πως πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. "Δεν ήταν απόφαση του Αλέξανδρου να μείνουμε μαζί. Είναι κάτι που το συζητήσαμε πριν από κάποιο χρονικό διάστημα και θεωρήσαμε ότι έπρεπε να γίνει ώστε να έρθει πιο κοντά με την οικογένεια του επειδή έχει αδερφές δηλαδή".

Ακόμα μιλάει για το ρόλο του ως πατέρες και τη στάση που υιοθετεί καθώς όπως τονίζει ο διάλογος έχει κυρίαρχη θέση για εκείνον. "Είναι διαφορετικό το τι θέλω εγώ και το τι είναι αυτό που συμβαίνει. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι όλα πρέπει να γίνονται μέσα από συζήτηση και σίγουρα θα χάσεις και θα σου κερδίσει πολλά μέτρα το παιδί αλλά πρακτικά παίζει ρόλο σε τι ψυχική διάθεση είναι το παιδί, είσαι εσύ, που σε πετυχαίνει και πως είναι τα πράγματα".

Κάνει λόγο ακόμα και για τα κατάλοιπα που έχουμε από τους γονείς μας και επειδή δεν είμαστε παιδαγωγοί, πάνω σε αυτά τα βιώματα πατάμε ώστε να χτίσουμε τις δικές μας σχέσεις με τα παιδιά μας. Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει ότι: "Εγώ μεγάλωσα χωρίς τον πατέρα μου, αυτό το κομμάτι, η σχέση δηλαδή με το αγόρι είναι το μεγάλο μου στοίχημα", καθώς δεν έχει προηγούμενες εμπειρίες να θυμηθεί με αποτέλεσμα να μπορεί να εξελίξει τη σχέση όπως ακριβώς την αισθάνεται χωρίς να πέφτει στην παγίδα των συγκρίσεων. Πληροφορία πολύ προσωπική και συνάμα τρομερά ειλικρινής αφού όλοι μας λειτουργούμε με βιώματα και μοτίβα έστω και ασυνείδητα.

Τέλος αποκαλύπτει γιατί αποκαλεί το σπίτι του το σπίτι των διεκδικήσεων, πόσο ενοχικός είναι ο ίδιο και αν ζητάει εύκολα συγγνώμη ενώ πραγματοποιεί και μια πρόκληση ειδικά για εκείνον και τις δυνατότητες. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν δεν έχει παρά να πατήσεις το παραπάνω βίντεο.