Μάριον Μιχελιδάκη στο "Μαμά-δες": "Δεν πίστεψα ποτέ στο στερεότυπο, 'το παιδί των χωρισμένων γονιών' "(βίντεο)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Ζωή Κρονάκη συνάντησε στα πλαίσια της εκπομπής "Μαμά-δες" τη Μάριον Μιχελιδάκη και μίλησαν παρέα για την μητρότητα, την αίσθηση όταν φεύγει το παιδί στα 18 του πρώτη φορά από το σπίτι αλλά και τη διαχείριση της απώλειας των γωνιών μας, αν όντως αυτή συμβαίνει ποτέ.

από τη Βέρα Πάρδου

"Τα καταφέρνω όπως οι άλλες γυναίκες" τονίζει η Μάριον Μιχελιδάκη στην αρχή της συνέντευξης για το πως τα καταφέρνει στο συνδυασμό μητρότητα και εργασία ενώ δεν ξεχνάει να προσθέσει το χαρακτηριστικό του δημοσιογραφικού επαγγέλματος: "Έχω το θέμα τη δουλειάς που πάντα με ακολουθεί γιατί η ενημέρωση είναι κάτι που κυλά και πρέπει να το παρακολουθείς".

"Από εκεί που κόβω και έκοβα είναι από μένα, από το χρόνο μου" λέει για το πως προσπαθούσε να φέρει αυτή την ισορροπία μεταξύ των δύο πλευρών ενώ επισημαίνει πως προτεραιότητα μέσα σε αυτά τα 18 χρόνια ήταν η κόρη της η Ναυσικά. "Εγώ μέσα σε αυτά τα 18 χρόνια έχω κερδίσει πράγματα παρά την πίεση της δουλειάς. Το παιδί θα σου μιλήσει όταν θελήσει αυτό και πρέπει να είσαι εκεί άρα για μένα το πιο βασικό ήταν ότι ήμουν εκεί".

"Είναι ένα άλλο κεφάλαιο το να τελειώσεις το σχολείο. Γυρνάω, την κοιτάω και είναι ένα διαφορετικό από το παιδάκι του σχολείου" απαντάει σχετικά με το κλείσιμο ενός τόσου μεγάλου κεφαλαίου στη ζωή της όπως είναι η κόρη της που αποφοίτησε από το σχολείο. Μάλιστα διευκρινίζει με ένα μισό χαμόγελο ότι η κόρη της παρότι πέρασε Αθήνα μπορεί να συνεχίσει αλλού για σπουδές, γεγονός που ξέρει ότι είναι για το καλό της και για το μέλλον της αλλά δεν της είναι καθόλου εύκολο.

"Ορισμένα πράγματα μπαίνουν μέσα σου και ξαφνικά τα βγάζεις και ακούγεσαι σαν τη μαμά σου" ισχυρίζεται για το πως λειτουργεί η μητρική φιγούρα και η επιρροή της καθώς και τον εαυτό της έχει πιάσει να λέει "μαμαδίστικες" ατάκες και η κόρη της συνειδητοποιεί πρόσφατα ορισμένες φορές το ίδιο πράγμα.

"Δεν πίστεψα ποτέ σε αυτό το στερεότυπο, το παιδί των χωρισμένων γονιών" είναι η άποψη της για τα διαζύγια και καθώς πρόκειται για παιδί χωρισμένων γονιών έχει μια άλλη βαρύτητα. Μάλιστα έμεινε και με τους δύο για αυτό τονίζει ότι: "Έχω έντονο το κομμάτι πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ο πατέρας και να είναι πραγματικά μέσα στην καθημερινότητα ενός παιδιού" και "Δεν εισέπραξα ποτέ άσχημες εικόνες που να τις κουβαλάω".

"Έφυγαν με διαφορά 6 μηνών από τη ζωή μου" παραδέχεται για την πρόσφατη απώλεια των γονιών της και ότι ένα παιδί μάλλον δεν συνηθίζει ποτέ αυτή την απώλεια γιατί θα είναι πάντα σε αυτή τη σχέση το παιδί ανεξάρτητα από τα χρόνια για αυτό λέει: "Δεν είμαι έτοιμη να σου απαντήσω αν μπορώ να διαχειριστώ την απώλεια. Νομίζω δεν ξεπερνιέται".

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.