Κανόνες για την πρόληψη σωματικών ατυχημάτων στο σπίτι

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Κανόνες για την πρόληψη σωματικών ατυχημάτων στο σπίτι

Eνα βιβλίο το οποίο αποτελεί χρήσιμο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό εργαλείο για τη πρόληψη των παιδικών ,και όχι μόνο, ατυχημάτων που συμβαίνουν στους διάφορους χώρους του σπιτιού, στη κουζίνα, στο μπάνιο, στο σαλόνι, στα υπνοδωμάτια, στις σκάλες και στα μπαλκόνια κυκλοφορεί από τον καθηγητή-συγγραφέα, Χρίστο Φράγκο.


Πρόκειται για ένα βοήθημα των παιδιών, των γονέων, των ενηλίκων συγκατοίκων στο σπίτι ,όπως ο παππούς και η γιαγιά, των δασκάλων και κάθε υπευθύνου παιδότοπου, παιδικής χαράς ή νηπιαγωγείου για την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων απέναντι στον πραγματικό κίνδυνο ατυχημάτων.

Το «πλούσιο» φωτογραφικό υλικό του βιβλίου  βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους από τα πιθανά ατυχήματα που περιγράφονται σε αυτό. Μερικά παραδείγματα περιγράφονται και στις παρακάτω εικόνες:

Όταν υπάρχει τζάκι:

Κανόνες για την πρόληψη σωματικών ατυχημάτων στο σπίτι

 

Προσοχή στην κουζίνα με τα καθαριστικά:

Κανόνες για την πρόληψη σωματικών ατυχημάτων στο σπίτι

 

Μακριά από το πλυντήριο: 

Κανόνες για την πρόληψη σωματικών ατυχημάτων στο σπίτι

Οι ενότητες των ατυχημάτων που περιέχονται στο βιβλίο είναι :

Α. Πώς να μη πάθω ατύχημα στην κουζίνα
του σπιτιού.

Β. Πώς να μη πάθω ατύχημα στο μπάνιο του σπιτιού.

Γ. Πώς να μη πάθω ατύχημα στο σαλόνι του σπιτιού.

Δ. Πώς να μη πάθω ατύχημα στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Ε. Πώς να μη πάθω ατύχημα στα δωμάτια ύπνου του σπιτιού.

Ζ. Κανόνες συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, «πολλά παιδιά παθαίνουν ατυχήματα στο σπίτι επειδή δεν ξέρουν πώς να προφυλάσσουν το σώμα τους από τις ηλεκτρικές συσκευές, τα έπιπλα, τα χαλιά και τα υγρά καθαρισμού.

Επίσης, οι γονείς, πρέπει να ξέρουν και να έχουν διαθέσιμες τις βασικές οδηγίες για τη πρόληψη ατυχημάτων μέσα στο σπίτι.

Ο σκοπός είναι να μάθουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να παίρνουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις για τη πρόληψη και τη ασφάλεια του σώματός τους στο οικιακό περιβάλλον που ζουν και να γίνουν προσεκτικά, εξωστρεφή και κοινωνικοποιημένα άτομα.»

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα : cfragos@teiath.gr, κιν:6944162376).