Η "Μυλωνού" στον πολυχώρο "Αίτιον"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η "Μυλωνού" στον πολυχώρο "Αίτιον"

3 λαικά παραμύθια που θα λατρέψετε..


''Η Μυλωνού'' και η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος σας περιμένουν κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, από τις 12 Οκτωβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο ''Αίτιον'', στην Ακρόπολη (Τζιραίων 8-10).

Η διάρκεια της παράστασης είναι 45 λεπτά και ακολουθεί και διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά.

Τιμή εισητηρίου 8 ευρώ και ειδική τιμή για ομάδες άνω των 10 ατόμων.

Για κρατήσεις καλέστε στο 2130256666

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12, 19, 26 Οκτωβρίου, ΣΑΒΒΑΤΟ 2, 16, 23, 30 Νοεμβρίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 13, 20, 27 Οκτωβρίου & ΚΥΡΙΑΚΗ 10, 17, 24 Νοεμβρίου

 

«Η Μυλωνού» και η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος συνεχίζουν και φέτος, για δεύτερη χρονιά, να προσφέρουν γέλιο, χαρά και δημιουργική έμπνευση σε παιδιά (και στους γονείς τους)! Τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου, από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, «Η Μυλωνού» στήνει τα σκηνικά της στον ζεστό και φιλόξενο Πολυχώρο «Αίτιον», στην Ακρόπολη, ανάμεσα σε βιβλία και παραμύθια, κοντά σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

 

«Η Μυλωνού» είναι μία διαδραστική, εκπαιδευτική παράσταση που ξετυλίγει τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Συνδυάζει ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο, με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης, και την ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών, με κέφι και πρωτοτυπία.

 

Δίπλα στους ηθοποιούς, τα παιδιά διαμορφώνουν την παράσταση με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, για τη φιλία, για την εμπιστοσύνη και το θάρρος. Στο τέλος στήνουν τη δική τους θεατρική σκηνή, για να αφηγηθούν με τον δικό τους τρόπο τα παραμύθια.

 

«Η Μυλωνού» απευθύνεται κυρίως σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Σύλληψη ιδέας, σκηνοθεσία, ο Τάσος Ράτζος. Συνεργάτης σκηνοθέτης, μουσική σύνθεση και διδασκαλία έχει κάνει ο Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας Μικρός Νότος: Χρύσα ΔιαμαντοπούλουΓιώτα Μηλίτση, Γιάννης Μπουραζάνας, Συμεών Τσακίρης.

Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχει επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτικός, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. και ειδικευμένη στο θέατρο στην Εκπαίδευση.

www.mikrosnotos.blogspot.gr | ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ | www.facebook.com/MikrosNotos

Χορηγός επικοινωνίας all4mama.gr