Η Μαρία Σαράφογλου στο "Μαμά-δες": "Εμένα με έχει κάνει πολύ καλύτερο άνθρωπο ο γιος μου"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου φιλοξενήθηκε στο "Μαμά-δες" και μίλησε στη Ζωή Κρονάκη. Μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση με τον γιο της, αλλά και πώς συνδυάζεται μια απαιτητική δουλειά σαν τη δική της με το μεγάλωμα ενός παιδιού.

από τη Βέρα Πάρδου


"Η σχέση μου με το γιο μου έχει χτιστεί στην αγάπη άνευ όρων. Ο Δημήτρης έχει κλείσει τα 11 και έχει μπει στην προ εφηβεία. Είναι ένα πολύ ανεξάρτητο παιδί και δυναμικό", είναι τα πρώτα λόγια για τη σχέση της με τον γιο της και το πως είναι εκείνος τώρα.

"Όταν ήταν μικρός και εγώ είχα μια πολύ απαιτητική σχέση και στο σπίτι πάντα έκλεινε τηλεόραση όποτε την έβλεπε ανοιχτή. Μου έχει γράψει σε πολλές κάρτες από όταν έμαθε να γράφει ότι "Μαμά εύχομαι να αλλάξεις δουλειά". Και συνεχίζει για αυτή την καθημερινότητα με δουλειά και παιδί λέγοντας ότι: "Είναι πολύ δύσκολο. Δεν θέλω να το ωραιοποιήσω. Θέλει τρομερή προσπάθεια. Καταλήγω να γίνομαι χίλια κομμάτια προκειμένου να ισορροπήσω ανάμεσα σε οικογένεια και δουλειά αλλά δεν το διαπραγματεύομαι. Θέλω να είμαι καλή μητέρα για τον Δημήτρη και τον λατρεύω".

"Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μετά το διαζύγιο. Δεν αισθάνθηκε ποτέ μακριά από τους γονείς του, αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο" σημειώνει για την περίοδο μετά το διαζύγιο ενώ συμπληρώνει ότι:  "Εγώ και ο Δημήτρης είμαστε δύο τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Δημήτρης ήταν στη ζωή του τόσο ξεκάθαρος. Εμένα με έχει κάνει πολύ καλύτερο άνθρωπο ο Δημήτρης".

"Το πιο δύσκολο μου ήταν να διαχειριστώ ότι εγώ ήμουν στη δουλειά και εκείνος σπίτι και είχε ανάγκη επικοινωνίας.  Λατρεύει τους υπολογιστές και την πληροφορική. Το καταλάβαμε στο πρώτο κύμα της πανδημία. Όχι μόνο δεν του έδειξα δεύτερη φορά αλλά μου μιλάει και δεν τον καταλαβαίνω" αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία στα ωράρια και στην καθημερινότητα ενώ βοήθησε για να ανεξαρτητοποιηθεί σε ένα βαθμό και το ίδιο το παιδί.

"Ναι και πριν χωρίσω με τον μπαμπά του ήταν το αφεντικό του σπιτιού όπως έλεγε. Αρκετά χρόνια πριν τους είχε ζητήσει η δασκάλα να περιγράψουν τη μαμά τους και είχε γράψει η μαμά μου είναι πολύ δοτική και πολύ αγαπησιάρα", κάτι που παραδέχεται ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ.