Η Εύα Καϊλή θέλει την κόρη της στη φυλακή μαζί της

Δημοσιεύθηκε στις

Εμφανώς αδυνατισμένη και σε κακή ψυχολογική κατάσταση, η Εύα Καϊλή, εμφανίστηκε με χειροπέδες χθες στο προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών και διεκδίκησε την αποφυλάκιση της με περιοριστικούς όρους και βραχιολάκι. Ωστόσο πήρε και πάλι αρνητική απάντηση.

Η κ. Καϊλή επέμεινε στην αθωότητα της, σημειώνοντας ότι δεν είχε καμία ανάμιξη με τις δραστηριότητες του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, τις οποίες όπως είπε η ίδια πληρώνει (σημειώνεται το ίδιο υποστήριξε και ο ίδιος). Επίσης, μίλησε και για το παιδί της το οποίο δεν μπορεί να δει και σε αυτό το σημείο σύμφωνα με πληροφορίες λύγισε.


Με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από τους δικαστές να την αφήσουν σε κατ' οίκον περιορισμό για να μεγαλώσει την μικρή της, Αριάδνη, η οποία τον επόμενο μήνα συμπληρώνει τα δύο της χρόνια.

Oι δικαστές, εξαντλώντας την αυστηρότητα τους (αφού με άλλους κατηγορούμενους για το ίδιο σκάνδαλο είναι πιο επιεικείς), είπαν "όχι", δύο προς ένα (ένας συμφώνησε να αποφυλακιστεί και δύο είπαν όχι).

Στην απόγνωση της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής  ζήτησε να της επιστρέψουν να έχει μαζί της την κόρη της μέσα στη φυλακή, αφού τώρα μεγαλώνει μόνη της με τον ηλικιωμένο παππού της. Σχεδόν 2-3 φορές έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της και κυρίως όταν αναφερόταν στο παιδί της.

Ωστόσο, δεν προβλέπεται ως μητέρα να έχει το παιδί της στις φυλακές του Λάρεν, όπου κρατείται. Αυτήν τη στιγμή η Εύα Καϊλη έχει το δικαίωμα να βλέπει το παιδί της δύο φορές το μήνα, για κάποιες ώρες στη φυλακή.

Η κ. Καϊλή επιμένει στην αθωώτητά της, και σε δήλωσή της στο υπογράμμισε: "Ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει".