H Μαρία Κορινθίου στο "Μαμά-δες": "Η επιλόχειος κατάθλιψη με έκανε ένα αγρίμι"

Δημοσιεύθηκε στις

Η Μαρία Κορινθίου είναι καλεσμένη στο "Μαμά-δες" και στη Ζωή Κρονάκη φανερά έτοιμη να μιλήσει για όλα. Αναφέρεται στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης της, πως η ίδια επηρεάστηκε από την όλη εμπειρία, την επιλόχειο κατάθλιψη που ακολούθησε στη συνέχεια και πως εκείνη μπόρεσε να σταθεί ξανά στα πόδια της με τη βοήθεια της οικογένειας της.

από τη Βέρα Πάρδου


"Είναι μεγάλο παιδί, είναι 12 χρόνων και προσπαθώ να διαπραγματευτώ με τον εαυτό μου όλη αυτή την αλλαγή. Λέω πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια. Λίγο με κολλάει στον τοίχο αυτή η μετάβαση αλλά σαφέστατα είναι πολύ ωραίο γιατί βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει" λέει στην αρχή της συνέντευξης για την κόρη της ενώ φαίνεται στο πρόσωπο της η αγάπη και το δέσιμο που έχουν.

"Είχα δύσκολη εγκυμοσύνη. Περνούσα ό,τι περνάει μια εγκυμονούσα" παραδέχεται αφού είχε περάσει από ζαλάδες, αστάθεια, αφυδάτωση στον 8 μήνα μέχρι στιγμή ακράτειας και πραγματικά η ειλικρίνεια της βοηθά και αφοπλίζει αφού πολλές γυναίκες βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες και αισθάνονται ντροπή να παραδεχτούν οτιδήποτε.

"Πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη και μέσα σε τρεις βδομάδες ενώ θήλαζα μου κόπηκε μαχαίρι το γάλα από την κατάθλιψη" συνεχίζει έπειτα για μια πολύ σκοτεινή περίοδο της ζωής της ενώ τονίζει ότι: "Με βοήθησε πάρα πολύ η οικογένεια μου, με βοήθησε ο Γιάννης", γεγονός τρομερά σημαντικό αφού μπορεί να συμβεί σε κάθε γυναίκα και μόνο μέσα από την αγάπη και την αποδοχή θα μπορέσει να γίνει ξανά καλά.

"Ήμουν αγρίμι. Δεν μιλιόμουν. Ήμουν σε ένα καναπέ και έκλαιγα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και εκεί που μπορεί να έκλαιγα, είχα υστερία και μπορεί μετά να γελούσα, πολύ κυκλοθυμική, ήμουν ένας άλλος άνθρωπος" δηλώνει για τον εαυτό της και το τότε. "Το πολύ έντονο της επιλόχειου κατάθλιψης είναι 6 μήνες, μετά άρχισε να σβήνει σιγά σιγά αλλά πήρε περίπου 2 χρόνια. Ένα τσικ μένει μέσα σου αλλά από εσένα εξαρτάται πως θα το διαχειριστείς" τονίζει στο τέλος ώστε να γίνει κατανοητή η δύναμη ψυχής που χρειάζεται να ξεπεράσεις μια τέτοια κατάσταση και η ετοιμότητα που πρέπει συνεχώς να έχεις για να τη διαχειρίζεσαι.

"Από εκεί και πέρα και μετά συνειδητά για 6 χρόνια ήμουν πάνω από το παιδί" ώστε να μπορέσει να είναι μαζί  με την Ισμήνη εφόσον ήδη ένιωθε πολύ καλύτερα μέχρι να πάει 1η Δημοτικού και να μπορέσει έπειτα και η ίδια η Μαρία να κυνηγήσει όσα είχε παγώσει για ένα διάστημα στη ζωή της.

Κλείνοντας μιλάει για τον Γιάννη Αϊβάζης, πως είναι εκείνος ως πατέρας αλλά και ποιος είναι ο απαράβατος όρος που έθεσαν σε σχέση με την κόρη τους. "Ο απαράβατος όρος ήταν μπροστά στην Ισμήνη να μην τσακωνόμαστε ποτέ",  έχουν υπάρξει στιγμές διαφωνίας αλλά δεν έχουν τσακωθεί όπως παραδέχεται και αποτελεί από τους πιο σημαντικούς και υγιείς όρους που μπορεί να θέσει ένα ζευγάρι όταν κάνει παιδί.

Πατώντας στο απόσπασμα από την εκπομπή "Μαμά-δες" θα μπορέσετε να μάθετε περισσότερα καθώς ίσως και να ταυτιστείτε με ορισμένα από τα λόγια της.