Γέμισε καρδούλες και παιδικά χαμόγελα ο Λευκός Οίκος

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Με πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ και συνάμα εκπαιδευτικού, Τζιλ Μπάιντεν, μαθητές δημοτικού σχολείου της Ουάσινγκτον επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Είκοσι μαθητές της δευτέρας τάξης του δημοτικού σχολείου “ Aiton” και ο δάσκαλός τους, Alejandro Diasgranados, ο οποίος ανακηρύχθηκε “ δάσκαλος για το 2021 στην  Ουάσινγκτον”, περιηγήθηκαν  στον Λευκό Οίκο  και είδαν τις "δικές τους καρδιές" να πρωταγωνιστούν, εργασία που τους είχε αναθέσει η Τζιλ Μπάιντεν.


Έφτιαξαν ροζ και κόκκινες καρδούλες, και ο κάθε μαθητής κλήθηκε να χρησιμοποιήσει στα σχέδιά του λέξεις όπως συμπόνια, θάρρος, οικογένεια, ευγνωμοσύνη, θεραπεία, ελπίδα, καλοσύνη, αγάπη, ειρήνη, δύναμη και ενότητα, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν  από το γραφείο της Πρώτης Κυρίας.

Οι καρδούλες έγιναν γιρλάντες και τοποθετήθηκαν σε ένα παράθυρο στην είσοδο της Ανατολικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου, μαζί με τρεις μεγάλες κόκκινες καρδιές που βρίσκονταν στο πάτωμα με τις λέξεις "ελπίδα", "θεραπεία" και "αγάπη", σύμφωνα με φωτογραφία που παραχώρησε το γραφείο της πρώτης κυρίας.

Ακόμα η Τζιλ Μπάιντεν, τους ξενάγησε στο “ North Lawn” για να δουν την δική της παρέμβαση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Πρόκειται για μία ακόμη μεγάλη κόκκινη καρδιά με τη  φράση από τον  ύμνο της ΑΓΑΠΗΣ - στην πρώτη επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους  (13:13)-: "Τρία πράγματα θα μείνουν για πάντα - η Πίστη, η Ελπίδα και η Αγάπη - Και απ’ αυτά, το πιο σπουδαίο είναι η Αγάπη". Σύμφωνα με το ΑΠΕ, την συνοδεύουν δύο ξύλινες φιγούρες  του “ Commander”, το νέο κουτάβι των Μπάιντεν και της γάτας τους “ Willow”.

Οι μαθητές εντυπωσιασμένοι έβγαλαν πολλές φωτογραφίες τόσο μέσα όσο και έξω από τον Λευκό Οίκο. Στο τέλος η Τζιλ Μπάιντεν τους έδωσε για το δρόμο μπισκότα σε σχήμα καρδιάς ζητώντας συγγνώμη από  ένα συνοδό των μαθητών γιατί περιείχαν ζάχαρη.

Nτυμένη στα ρόζ η Πρώτη Κυρία φορούσε στον καρπό της το δώρο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από τον σύζυγό της, τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.