Ζυμαρικά στην εγκυμοσύνη και τον θηλασμό! Επιτρέπεται; Tips για να μην παχύνουμε

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

ilis-award

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, οι περισσότερες γυναίκες έχουν την ψευδαίσθηση είτε ότι τα ζυμαρικά παχαίνουν είτε ότι αυξάνουν υπερβολικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με την ανησυχία ότι θα προκληθεί διαβήτης κύησης.


Στη πραγματικότητα όμως τα ζυμαρικά αποτελούν μια εξαιρετική πηγή ενέργειας για την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Είναι μια τροφή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το υπόλοιπο ¨διατροφικό βασίλειο¨ καθότι είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες (αργή απορρόφηση από τον οργανισμό), φυτικές ίνες, μικροθρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του μεταβολισμού, φτωχή σε λιπαρά και χοληστερίνη αλλά και σε νάτριο. Συγκεκριμένα, αποτελεί μια άριστη επιλογή κυρίως όταν συνδυαστεί με την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης, δηλαδή κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, τυρί, αυγό σε συνδυασμό με μια σαλάτα εποχής.

Tips πώς να τα φάμε χωρίς να παχύνουμε

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-11-15-4-08-07-%ce%bc-%ce%bc

1. Αποφύγετε την κατανάλωση ζυμαρικών μεσημέρι και αργά το βράδυ

2. Επιλέξτε μικρές μερίδες και συνδυάστε τα με μια μερίδα πρωτεΐνης και σαλάτα προκειμένου να επιτύχετε γρήγορο αίσθημα κορεσμού.

3. Επιλέξτε ζυμαρικά από αγνές πρώτες ύλες χωρίς συντηρητικά και χρωστικές.

4. Προτιμήστε τα ζυμαρικά ολικής ή από κριθάρι ή με λαχανικά καθώς αποτελούν μια πιο υγιεινή επιλογή πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία.

5. Σε περίπτωση που είστε λάτρης των ζυμαρικών και συνηθίζετε να τρώτε πάνω από ένα πιάτο δοκιμάστε να φάτε πρώτα την σαλάτα.