Επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη η διαλειμματική νηστεία - Η Ελένη Πετρουλάκη απαντά

Δημοσιεύθηκε στις

Διαλειμματική δίαιτα ή νηστεία πιο σωστά. Σίγουρα την έχετε ακούσει ή μπορεί και να την έχετε ακολουθήσει. Είναι όμως για όλους; Και ειδικά για γυναίκες την ευαίσθητη περίοδο της εγκυμοσύνης της;

Την απάντηση, μέσω ειδικού, δίνει η γνωστή γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη μέσα από. ανάρτηση της στο instagram. «Πολύς ντόρος γίνεται τωρα τελευταία με τη διαλειμματική νηστεία. Είναι για όλους;» ρωτάει τη συνεργάτη της, διατροφολόγο, Ρένα Σύμπα.


Ας δούμε τι απαντά η επιστήμονας:  «Η διαλειμματική νηστεία δεν ενδείκνυται για όλους. Όχι, λοιπόν, για αυτούς που θέλουν να χάσουν λίγα κιλά, όχι για αυτούς που κάνουν άσκηση υψηλής έντασης, ΟΧΙ  για τις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες ή είναι έγκυες αυτό το διάστημα, για ανθρώπους που νιώθουν μια κόπωση στη διάρκεια της μέρας ή έχουν πολύ χαμηλή πίεση.

Επίσης, γυναίκες που έχουν διάφορες ορμονικές διαταραχές (π.χ. κλιμακτήριος, εμμηνόπαυση, θυρεοειδή κ.λ.π.), είναι δύσκολο και δεν ενδείκνυται να ακολουθήσουν διαλειμματική νηστεία. Και φυσικά, όχι για ανθρώπους που έχουν πολύ χαμηλό βάρος και θέλουν αρκετή ενέργεια και πρέπει να κάνουν μικρά, συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας

«Ακούμε λοιπόν τους ειδικούς, μην ακολουθείτε διατροφές που είναι τάση ή  μόδα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν είναι όλα για όλους» συμβούλευσε η Ελένη Πετρουλάκη στο τέλος.