Έλενα Παπαρίζου: Ο βιασμός της κολλητής της στα 13 της και πως άλλαξε η ζωή της

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

To... κουβάρι της ζωής της ξετύλιξε η Έλενα Παπαρίζου σε συνέντευξή της, αλλά όπως ήταν φυσικό η δημοφιλής τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών, τη σεξουαλική κακοποίηση, και μάλιστα προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη.

Η Έλενα Παπαρίζου μίλησε  στον Ant1, για τα παιδικά της χρόνια στη Σουηδία και για το πώς έπεισε τους γονείς της να ασχοληθεί με το τραγούδι, έπλεξε και το εγκώμιο του συζύγου της Ανδρέα Καψάλη, αλλά είχε και μια τραυματική εμπειρία να οδηγηθεί: όταν πήγαινε στην έκτη δημοτικού, βίασαν την κολλητή της.


Για την κακοποίηση λεκτική ή σεξουαλική είπε: "Σίγουρα κάποιος στη δουλειά έχει πει κάτι άσχημο αλλά ήταν κακή η στιγμή. Γνωρίζω ότι γίνονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε όλους του χώρους. Στεναχωριέμαι αφάνταστα. Δεν μου έχει συμβεί. Οι άντρες που ήταν δίπλα μου με προστάτευαν".

Η όμορφη τραγουδίστρια θεωρεί πολύ καλό ότι μιλούν πλέον τα θύματα, και ειδικά οι άνδρες διότι όπως εξήγησε: "Έχουν βγει και άντρες κι έχουν μιλήσει. Υπάρχει και αυτό σε μεγάλο βαθμό. Συνήθως οι άντρες δεν τολμούν να μιλήσουν. Είναι πιο άγριο. Κουβαλάνε έναν μεγαλύτερο φόβο, μια ντροπή οι άντρες να μιλούν γι’ αυτό. Δυστυχώς η κακοποίηση είναι έξω στην κοινωνία, για τους ανθρώπους, όμως, που την περνάνε είναι η ίδια… Δυσκολεύεται και ασχημαίνει πολύ η ζωή τους".

Και σε αυτό το σημείο προχώρησε σε μια αποκάλυψη: "Όταν πήγαινα στην έκτη δημοτικού, τη συμμαθήτριά μου, την κολλητή μου φίλη που ήταν από την Γκάμπια, την βίασε ένας άνθρωπος. Και από τότε είχε αλλάξει η ζωή της πάρα πολύ. Φαντάσου τώρα… Ένα παιδί που ήταν 13 ετών!"  είπε χαρακτηριστικά.

Βιασμοί συμβαίνουν καθημερινά και γύρω μας, στο κοινωνικό μας περιβάλλον έχουν δείξει οι έρευνες. Δεν συμβαίνουν κάποια μακριά, δεν συμβαίνουν σε φτωχές τριτοκοσμικές χώρες. Ας το έχουμε αυτό λίγο στο νου μας κι ας είμαστε σε εγρήγορση να προστατεύουμε τον εαυτό μας, φίλο, συγγενή, παιδί.

Η γνωριμία με το σύζυγό της και η σχέση τους

Η Έλενα Παπαρίζου μίλησε και για τη γνωριμία με τον σύζυγό της: "Μας γνώρισαν ο παιδικός τους φίλος και η κολλητή μου φίλη. Ο Αντρέας χωρισμένος και εγώ ελεύθερη, βγήκαμε μαζί. Είμαι λίγο κτητική μαζί του. Δεν έχει πρόβλημα αν ντύνομαι σέξι. Εδώ φιληθήκαμε με τον Σάκη Ρουβά στο στόμα και είπε “α τι ωραία”! Ο Αντρέας είναι πολύ θετικό πλάσμα. Στην πρώτη καραντίνα, δεν πέρασα πολύ καλά… Έπεσα πάρα πολύ και ήθελα συνέχεια να κοιμάμαι. Εκείνη την περίοδο έφτιαξα 4 παζλ. Του Αντρέα δεν του αρέσει η δημοσιότητα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι κρατάμε και οι δυο τον εγωισμό μας, εγώ πιο πολύ από εκείνον. Είμαστε όμως καλά” είπε η Έλενα για τη σχέση της με τον σύζυγό της αλλά και την πρώτη καραντίνα.

Τα χρόνια στη Σουηδία και η ενασχόληση με το τραγούδι

Το τραγούδι ήταν το παιδικό της όνειρο που έγινε πραγματικότητα. "Τα παιδικά μου χρόνια στη Σουηδία ήταν γλυκά, με κάποιες δυσκολίες. Ίσως οι δυσκολίες των γονιών μου να ήταν πριν από τη μέρα που γεννήθηκα. Με τον μπαμπά μου μοιάζαμε σαν χαρακτήρες. Ήταν δουλευταράς. Στα 13 μου δεν με άφησαν να ασχοληθώ με το τραγούδι. Στα 17 μου με το Νίκο Παναγιωτίδη και τους Αντίκ, ένιωθαν πιο ασφαλείς. Όλη μου τη ζωή ήθελα να τραγουδάω, να κάνω παραστάσεις".