Εκπαιδευτική Τηλεόραση - «Μαθαίνουμε στο σπίτι»: Το πρόγραμμα της Δευτέρας 8 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε στις

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, η Εκπαιδευτική Τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, που απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταδίδεται από την ΕΡΤ2, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής. Παράλληλα, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, στην κατηγορία ΠΑΙΔΙΚΑ /«Μαθαίνουμε στο σπίτι».

Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, οι εκπαιδευτικοί στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και στους μαθητές του Δημοτικού τηλεμαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία.


ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/03/2021

10:00 Νηπιαγωγείο: Νηπιαγωγείο έτσι…κι αλλιώς… «Μια Ναουσαία στο φεγγάρι» (Εκπαιδευτικοί: Αγγελίνα Σταυροπούλου – Άννα Διαμαντάκου – Κατερίνα Παπαμιχελάκη)

10:09 Νηπιαγωγείο: Νηπιαγωγείο έτσι…κι αλλιώς… «Ένα δώρο για τη Μελίνα» (Εκπαιδευτικοί: Ευανθία Παντέρη – Αλεξάνδρα Ζώη – Ελένη Γεράκη)

10:26 Μαθηματικά Β’: Υπολογίζω ένα αποτέλεσμα κάνοντας κάθετη αφαίρεση με δανεικό (α) (Εκπαιδευτικός: Σοφία Γεωργανά)

10:46 Γλώσσα Δ’: Χορεύοντας με…ανήκουστους ήχους (Εκπαιδευτικός: Ζωή Γκαντούνα) – 27’34

11:14 Ιστορία ΣΤ’: Η δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου – Ο Διονύσιος Σολωμός (Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ποταμιάς)

11:35 Φυσικά ΣΤ’: Οξέα-Βάσεις-Άλατα (Εκπαιδευτικός: Ράνια Γκικοπούλου)

Δείτε εδώ όλα τα επεισόδια Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης στο κανάλι του υπουργείου Παιδείας στο YouTube, καθώς και τα ημερήσια προγράμματα τηλεοπτικών μαθημάτων που θα προβάλλονται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9:00 π.μ. στη συχνότητα της ΕΡΤ2.