Δωροθέα Μερκούρη στο "Μαμά-δες": "Σκηνοθέτες μού φέρθηκαν ρατσιστικά επειδή είχα μικρό παιδί" (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε στις

Η Δωροθέα Μερκούρη βρέθηκε καλεσμένη στο "Μαμά-δες" και στη Ζωή Κρονάκη με σκοπό να μιλήσει για όλα όσα η ίδια θεωρεί σημαντικά στο ρόλο της ως μητέρα και μέσα στην οικογένεια. Μια εξομολογητική συνέντευξη θα την χαρακτήριζε κάποιος αφού μίλησε για τις κόρες της, τη ζωή της στην Αμερική, πως ήταν όταν οι κόρες της ήταν πιο μικρές το διαζύγιο και την αντιμετώπιση της από ορισμένους "επαγγελματίες" επειδή ήταν νέα μαμά.

από τη Βέρα Πάρδου


"Είναι ευλογία να έχουμε παιδιά. Όταν έκανα τα παιδιά ήθελα να κάνω παιδιά εκείνη τη στιγμή. Το ζήτησα από το σύμπαν" λέει στην αρχή της συνέντευξης μιλώντας για τις κόρες της 20 και 16 ετών ενώ στη συνέχεια δικαιολογεί και αυτή την επιθυμία της σε μικρή ηλικία να γίνει μαμά.

"Από πολύ μικρή μου άρεσε να παίζω με παιδιά. Έρχομαι από μια πολύ μεγάλη οικογένεια. Από την πλευρά του μπαμπά μου έχω 21 πρώτα ξαδέρφια στην Ιταλία" αποκαλύπτει στη Ζωή Κρονάκη και πραγματικά φαντάζει απίστευτός ο αριθμός αυτός.

"Έφυγα από την Αμερική μαζί με τις κόρες μου. Δεν είναι πολύ καλό να μετακομίζεις με τα παιδιά" σημειώνει όμως ότι τα παιδιά συμβιβάζονται με τις αλλαγές όσο τραυματικές κι αν είναι σε επίπεδο φιλίας ίσως.

"Συζητάμε με τον σύζυγο για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό και το παιδί να νιώθει ότι είμαστε μαζί για το παιδί. Πιστεύω ότι δεν τα κάνουμε όλα τέλεια σαν ζευγάρι που έχει χωρίσει. Πιστεύω ότι έχω κάνει πάρα πολλά λάθη γιατί είμαι άνθρωπος και αυτά κάνουμε οι άνθρωποι" παραδέχεται με ένα χαμόγελο όντας φανερά συνειδητοποιημένη για την πορεία της ζωής της και τις πράξεις της.

"Η αγάπη δεν είναι τα τα παιδιά μας να κάνουν ό,τι θα θέλαμε εμείς. Γιατί πρέπει να κάνει το παιδί μου αυτό που εγώ δεν έχω εκπληρώσει ως Δωροθέα;" τονίζει αναγνωρίζοντας πως πολλοί γονείς προβάλλουν στα παιδιά τους δικά τους απωθημένα και επιθυμίες, γεγονός τρομερά μη λειτουργικό στο τέλος.

"Κάποιοι σκηνοθέτες και κάποιοι παραγωγοί ήξερα ότι δε θα με προσλάβουν αν έχω ένα παιδί στο σπίτι και θηλάζω παραδείγματος χάριν. Το διαισθανόμουν ήξερα που με έπαιρνε να πω ότι εγώ έχω ένα παιδί στο σπίτι και πρέπει να φύγω στις 5" παραδέχεται ενώ συνεχίζει το συλλογισμό της και για τις μαμάδες που μένουν σπίτι ότι "Η οικονομική βία, εγώ πληρώνω άρα θα κάνεις αυτό που λέω εγώ. Αν κάποιος σου κάνει αυτό, σου μιλάει άσχημα ή σε δέρνει δεν τα διαχωρίζω, είναι βία".

"Είναι πολύ σημαντικό να φτιάχνει η μαμά το φαί του παιδιού γιατί το φαγητό ενώνει την οικογένεια. Είναι σημαντικό να βλέπουν τη μαμά να είναι μαμά. Με ενδιαφέρει να βλέπει το παιδί μια μητέρα που ενδιαφέρεται για το παιδί" λέει στο τέλος της συζήτησης που δεν θα μπορούσε να κλείσει με κάποια πιο όμορφη δήλωση και σίγουρα μπορείς να την δεις ολόκληρη και με περισσότερες λεπτομέρειες στο παραπάνω βίντεο.