Δημήτρης Γεροδήμος: Τον πρώτο χρόνο τα ρούχα του παιδιού τα έπλενα εγώ στο χέρι

Δημοσιεύθηκε στις

«Ελευθερία σε αγαπώ» εξομολογήθηκε ο ηθοποιός Δημήτρης Γεροδήμος, στην κόρη του, το μεγαλύτερο δώρο που έχει δεχτεί στη ζωή του, όπως είπε στην εκπομπή Μαμά-δες.

Ανατρέχοντας στα παιδικά του χρόνια ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δεχθεί μπούλινγκ, ίσως γιατί ήταν σωματώδης, «έκανα και την κολύμβηση μπυ και δεν μου πολυκολάγανε».


Ο ηθοποιός έχει μια έφηβη κόρη, 15 ετών και όπως ανέφερε, προσπαθεί να είναι όσο πιο κοντά με την κόρη του και να κάνουν και ουσιαστικές συζητήσεις καθότι η κοινωνία γίνεται αρκετά σκληρή.

«Το άγχος μου είναι να είναι καλά το παιδί. Να έχει το μυαλό στο κεφάλι της και να προσέχει. Τα κορίτσια δεν έχουν τόση πολύ βία αλλά γίνονται αποδέκτες. Κάνεις το σταυρό σου και προχωράς. Μιλάς, μιλάς... Έχουμε καλή επικοινωνία, προσπαθώ να την πλησιάσω, να της μιλάω. Δεν πρέπει να φοβερίσεις το παιδί. Αν το δεις μαγκωμένο όσο του μιλάς, το έχασες το παιχνίδι. Προσπαθώ να είμαι κοντά της, της μιλάω, να μπω στη θέση της και να μπει και αυτή στη δική μου.

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν μια άρνηση. Όσα της λέω τα ακούει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο περνάνε μέσα της άμεσα. Της έχω πει να ακούει και να φιλτράρει. Έχουμε ξεκινήσει κουβέντα και για το τι θα κάνει στο μέλλον της. Πετάει διάφορα, όπως παιδαγωγός, της αρέσουν πολύ τα ζώα και πριν λίγο καιρό μου είπε ότι σκεφτόταν να γίνει ηθοποιός. Μαγκώθηκα αλλά από μέσα μπυ, γιατί της είπα ότι πρέπει να πάρει η ίδια την απόφαση. Δεν θα την κόψω αν αποφασίσει να το κάνει.

Η κόρη μου έχει ξεπεράσει πια ότι είμαι στην τηλεόραση. Πιο μικρή που ήταν μου έλεγε ότι με κοιτούσε ο κόσμος, ότι έλεγαν για εμένα αλλά πλέον δεν ασχολείται».

Ο Δημήτρης Γεροδήμος είναι ευτυχής που έγινε πατέρας και όπως τόνισε: «Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν του παιδιού. Όταν έμαθα ότι θα γίνω πατέρας γούσταρα. Και ήμουν και δίπλα. Τον πρώτο χρόνο τα ρούχα του παιδιού τα έπλενα εγώ στο χέρι. Γιατί έτσι μπυ άρεσε. Δηλαδή μπορεί να σηκωνόμουν στις 6 το πρωί να πάω για γύρισμα, θέατρο το βράδυ, 1 η ώρα στο σπίτι θα έπλενα τα ρούχα».

Ο ηθοποιός είναι χωρισμένος και όπως είπε το πρώτο διάστημα ήταν δύσκολο για εκείνον να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι θα γυρίσει σπίτι και δεν θα βάλει ο ίδιος την κόρη του για ύπνο. Τώρα προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις με την πρώην σύζυγό του για το παιδί τους. «Δεν είναι εύκολο, με το χρόνο απαλύνεται».

Κλείνοντας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει άλλο ένα παιδί.