Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία ανάλογα με τις συνθήκες

 

Aπό την Μαρία Αντωνίου

Η υφιπουργός παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε στον Ant1 πως μπορεί να μην έχει συζητηθεί ακόμη το σχέδιο σχετικά με το κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί αν το απαιτούν οι συνθήκες εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πρόσθεσε επίσης πως για πρώτη φορά έγιναν 32.000 προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ στις 28 του ίδιου μήνα οι εγγεγραμμένοι αναπληρωτές μπορούν να ζητήσουν τριμηνιαίες κατ’ελάχιστον συμβάσεις ώστε αν χρειαστεί να μπορούν να καλύψουν κενά που ενδεχομένως να προκύψουν από απουσίες εκπαιδευτικών.

Επιπλέον ανέφερε πως έχουν ήδη κατατεθεί δύο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Όσον αφορά τις επιπλέον σχολικές αίθουσες που ζητούνται προκειμένου να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα, η υφυπουργός είπε πως είναι δύσκολο βρεθούν. Μάλιστα υποστήριξε πως το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού παιδιών ανά αίθουσα παρατηρέιται κυρίως σε αστικά κέντρα.

Σχετικά με τις καταλήψεις διευκρίνησε πως στον διάλογο έχουν εμπλακεί και εκπαιδευτικοί και τέλος κατέληξε στο γεγονός ότι η κατάσταση σχολείο-κορωνοϊός έχει εξομαλυνθεί και τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο.

tags:


tags: