Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: "Ο ρόλος της μητέρας είναι το δυσκολότερο πράγμα από όλα όσα έχω κάνει"

Δημοσιεύθηκε στις

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου συνάντησε την Ζωή Κρονάκη στην εκπομπή «Μαμά-δες» και αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Σουηδία, στην έφηβη κόρη της καθώς και στο βιβλίο που έχει γράψει.

από τη Χρυσούλα Σπυράτου

«Έχω κάνει θέατρο, κινηματογράφο, συνεντεύξεις με τον Μαραντόνα, με πρωθυπουργούς, ταξίδια, δυσκολίες… ο ρόλος της μητέρας όμως είναι ο δυσκολότερος» αναφέρει σχετικά με την μητρότητα και το μεγάλωμα της έφηβης πια κόρης της.

Στη συνέχεια μιλά για την παιδική της ηλικία και εξηγεί πως είχαν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, εξού και έχει βιώσει ταξική περιθωριοποίηση. Αντιμέτωπη είχε έρθει επίσης και με ρατσιστικά και σεξιστικά συμβάντα. «Τον ρατσισμό τον βίωσα επειδή ήμουν Ελληνίδα και έμενα στην Σουηδία».

Η κόρη της ήδη από τα 4 ασχολούνταν με την υποκριτική και τώρα ακολουθεί αυτόν τον δρόμο. Τώρα, που η κόρη της κάνει μια εντελώς διαφορετική ζωή από τη δική της, προσπαθεί να της μάθει να είναι ταπεινή και πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Καθώς είναι στην εφηβεία, έχει αρχίσει να «απομακρύνεται» από την ίδια, γεγονός που την πληγώνει. «Επειδή έχω μάθει να επικοινωνώ τι αισθάνομαι, της λέω Μελίνα με πληγώνεις».

Κλείνοντας, μιλά για το βραβευμένο της βιβλίο στο οποίο μεταφέρει συνεντεύξεις που πήρε από μετανάστριες μαμάδες διαφόρων εθνικοτήτων που ζουν σε στιγματισμένες περιοχές.

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.