ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

4η Μαθηματική Εβδομάδα στη ΔΕΘ από 7 έως 11 Μαρτίου.


Το άγχος των μαθηματικών απασχολεί σχεδόν το μισό μαθητικό πληθυσμό, σε βαθμό που να καθιστά την επιστήμη εχθρό, καθώς η συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση τους συνοδεύει σε όλη την σχολική τους σταδιοδρομία, σε καθημερινή βάση, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τις επιλογές στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, καθώς κάποια στιγμή θα αναγκαστούν- υπό την πίεση του άγχους- να επιλέξουν μία κατεύθυνση που θα αποκλείει τις μαθηματικές επιστήμες.

Ωστόσο, μία ομάδα επιστημόνων του εργαστηρίου Ιατρικής Πληροφορικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει ότι το μαθηματικό άγχος μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ασφαλή μέθοδο της νευροανάδρασης και ότι τα μαθηματικά μπορούν να μετατραπούν και πάλι σε ένα ευχάριστο και κατανοητό παιχνίδι για όλους!

Μάλιστα, η μέθοδος της νευροανάδρασης μπορεί να βρει εφαρμογή- με εξαιρετικά αποτελέσματα- σε μαθητές με ειδικές δυσκολίες μάθησης και με διάσπαση προσοχής, καθώς επίσης να αντιμετωπίσει άλλες ψυχοσωματικές και ψυχιατρικές ασθένειες, όπως η κατάθλιψη, ο πανικός, οι ψυχώσεις κ.ά.

Η έρευνα για την εφαρμογή της μεθόδου νευροανάδρασης στην αντιμετώπιση του μαθηματικού άγχους, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Ιατρικής Πληροφορικής, Παναγιώτη Μπαμίδη, πρόκειται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο της 4ης Μαθηματικής Εβδομάδας (7-11 Μαρτίου) που θα φιλοξενηθεί στη ΔΕΘ.

Στη Μαθητική Εβδομάδα θα παρουσιαστούν οι νέες εξελίξεις στην επιστήμη των μαθηματικών, οι εφαρμογές στη σύγχρονη τεχνολογία και στην εκπαίδευση, νέες ανακοινώσεις διεθνώς αναγνωρισμένων μαθηματικών, καθώς και μία σειρά εκθέσεων, με επίκεντρο αυτή για τα 400 χρόνια από την πρώτη αστρονομική παρατήρηση του Γαλιλαίου, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου.

ΠΗΓΗ: newbeast.gr