Τα Βριλήσσια στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS - Δωρεά για την κάλυψη της διατροφής των παιδιών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τη στήριξή του προς τα Παιδικά Χωριά SOS υλοποίησε ο Δήμος Βριλησσίων, καθώς με απόφασή του διέθεσε όλα τα έσοδα από τις παιδικές κινηματογραφικές προβολές του 32ου Φεστιβάλ, που διοργανώνει ως Δήμος στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη».

«Με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, προχωρήσαμε στην ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS με την πολύτιμη συνδρομή των συμπολιτών μας, οι οποίοι και φέτος τίμησαν με την παρουσία τους το 32ο Φεστιβάλ των Βριλησσίων», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης.


Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τις παιδικές κινηματογραφικές βραδιές παραδόθηκαν για την κάλυψη αναγκών διατροφής και εκπαίδευσης των παιδιών που φιλοξενούνται στη Βάρη. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Γ. Πρωτόπαππας, έστειλε ευχαριστήρια επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται πως:

«Οι λόγοι των ευχαριστιών και της χαράς για την απόφασή σας ήταν και είναι πάρα πολλοί για εμάς. Αφενός γιατί επιλέξατε το έργο μας και τα παιδιά μας, να ενισχυθούν από τη συμμετοχή των συμπολιτών σας, στις προβολές εξαιρετικών ταινιών που έχετε επιλέξει, σαν μια από τις πολλές ποιοτικές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις που διοργανώσατε με τόση επιτυχία, με την υποστήριξη του δημάρχου σας κ. Ξένου Μανιατογιάννη.

Αφετέρου γιατί προβάλλατε το έργο μας προς τους συμπολίτες και διοργανώθηκε στη μνήμη του Τάκη Βουγιουκλάκη, στο θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία ήταν μεγάλη ευεργέτιδα και πολύτιμη φίλη των παιδιών μας, όπως και όλη της η οικογένεια. Μάλιστα, στη μνήμη της έχουμε κι εμείς δώσει το όνομά της στο μικρό θέατρο που έχουμε στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου στη Θεσσαλονίκη».

Από τη δική της μεριά, η πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Βριλησσίων Ιωάννα Κυρίτση, ανέφερε: «Κάθε παιδί πρέπει να μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Τα Παιδικά Χωριά SOS χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας. Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου συνεχίζει μέσα από τη δράση του να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης».