3 παιχνίδια που το μωρό σας θα "κολλήσει" τους πρώτους μήνες (και εσείς θα ηρεμήσετε)!

Καλά τα νανουρίσματα και τα κουνήματα, αλλά όταν το μωρό  δεν κοιμάται πια πολλές ώρες κάπως πρέπει να απασχοληθεί. Σίγουρα, η κάθε μαμά βρίσκει τους δικούς της τρόπους για να ψυχαγωγήσει το μωρό της. Αντιλαμβάνεται καλύτερα τι του αρέσει και τι όχι και  η νέα μαμά γίνεται αρκετά εφευρετική.

Σ' αυτή την ηλικία, το παιχνίδι έχει άκρως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και βοηθά το μωρό να αναπτύξει τις πρώτες του δεξιότητες, να ανακαλύψει τις δυνατότητές τους και τις αισθήσεις του. Μπορεί να καταλήξεις με ένα σωρό παιχνίδια που πλέον βρίσκονται παντού στο σπίτι, αλλά ο μπέμπης  ή η μπέμπα σου μέχρι τους έξι μήνες είχε αδυναμία σε πολύ συγκεκριμένα και μάλιστα στα πιο απλά.

Η κουδουνίστρα

Αυτό το μικρό παιχνιδάκι που δεν σου γεμίζει το μάτι μπορεί να γίνει το αγαπημένο του παιχνίδι. Το βαριέται πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα, ενώ τις δύσκολες στιγμές των κολικών, της γκρίνιας και της δυσκολίας στο φαγητό, η κουδουνίστρα είναι πάντα εκεί να διευκολύνει την κατάσταση.

 

Τα soft books

Αυτά τα μαλακά, υφασμάτινα βιβλιαράκια με τις μεγάλες εικόνες και τα έντονα χρώματα είναι ιδανικά γι' αυτούς τους μήνες. Επειδή πλένεται, το μωρό μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως μασητικό ενώ τα χρώματα και οι διαφορετικές υφές που τυχόν έχουν οι σελίδες του θα του τραβήξουν την προσοχή και θα ερεθίσουν την αίσθηση της αφής.

Μαξιλαράκια στήριξης

Υπάρχουν πλέον στην αγορά ειδικά για βρεφικές ηλικίες μαξιλαράκια που βοηθούν το μωρό να στηρίζει μπρούμυτα για αρχή, ενώ είναι χρήσιμα και για τη συνέχεια που θα αρχίσει να κάθεται. Αν το μωρό σου είναι λίγο ζωηρό, τότε αυτό το παιχνιδάκι θα το λατρέψει. Θα του επιτρέψει, ενώ είναι μπρούμυτα, να σηκώνει τα χεράκια του. Δοκίμασε να του βάλεις μικρά παιχνίδια και μασητικά κοντά. Θα δεις ότι θα προσπαθεί να τα φτάσει κι όταν τα καταφέρει θα απολαύσεις το χαμόγελο της επιτυχίας.

Plus: Το βρεφικό γυμναστήριο θα απασχολήσει για αρκετά λεπτά το μωρό και αναμφίβολα είναι το πιο χρήσιμο παιχνίδι για τους πρώτους μήνες της ζωής του.