6 λόγοι για τους οποίους τα μωρά του Ιουλίου είναι ξεχωριστά, σύμφωνα με την επιστήμη.

Σας έχουμε υπέροχα νέα!! Όσες ετοιμάζεστε λοιπόν να γίνετε μανούλες μέσα σ' αυτό το μήνα, είστε πολύ τυχερές διότι σύντομα θα κρατάτε στην αγκαλιά σας τα πιο ξεχωριστά καλοκαιρινά πλασματάκια... Ναι καλά διαβάσατε! Τα μωρά του Ιουλίου συγκεντρώνουν ορισμένα χαρακτηριστικά που τα κάνουν ξεχωριστά...

Από τη Στεφανία Ρουμπάκη

Για να δούμε λοιπόν τι λέει η επιστήμη...

Κοιτούν τη φωτεινή πλευρά της ζωής

 Έρευνες δείχνουν πως τα παιδιά του Ιουλίου είναι αισιόδοξα. Είναι επιρρεπή σε «υπερβολική θετικότητα». Η θετική τους σκέψη τους δίνει την δυνατότητα να βρουν την λύση σε οποιαδήποτε κατάσταση, όσο δύσκολη κι αν είναι.


Βρίσκονται ανάμεσα σε ισχυρές προσωπικότητες

 Γνωρίζατε πως ο μήνας Ιούλιος πήρε το όνομά του από τον διάσημο Ρωμαίο ηγέτη Ιούλιο Καίσαρα τα γενέθλια του οποίου αποδίδονται στις 12 ή 13 Ιουλίου, ωστόσο δεν είναι το μόνο ισχυρό άτομο που γεννήθηκε τον Ιούλιο. Τον ίδιο μήνα γεννήθηκαν οι Nelson Mandela (18 Ιουλίου), η πριγκίπισσα Diana (1 Ιουλίου), η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Jackie Kennedy (28 Ιουλίου), καθώς και οι πρώην πρόεδροι Gerald Ford (14 Ιουλίου) και George W. Bush (6 Ιουλίου).


Μπορούν και ρυθμίζουν πιο εύκολα τα συναισθήματά τους (
ακόμη και από νεαρή ηλικία)

Σύμφωνα με μια μελέτη από την Ιαπωνία, τα μωρά που γεννήθηκαν το καλοκαίρι έδειξαν πως είχαν περισσότερο τον αυτοέλεγχο των συναισθημάτων τους από ό, τι τα μωρά που γεννηθηκαν φθινόπωρο ή χειμώνα . Έχουν δηλαδή την ικανότητα να επαναπροσδιορίζουν την πορεία και τους στόχους τους. Μωρά με μεγαλύτερες συναισθηματικές δεξιότητες.


Θα χρειαστούν επιμονή

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά που γεννιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες είναι λιγότερο πιθανό να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα καλοκαιρινά μωρά είναι συνήθως από τα νεότερα στην τάξη τους. Όμως, όπως σίγουρα θα υποστήριζαν τα αισιόδοξα πλασματάκια του Ιούλιου, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν λίγο περισσότερη επιμονή!


Είναι τα ψηλότερα παιδιά της τάξης

Τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούλιο (αλλά και τον Ιούνιο και τον Αύγουστο), είναι κατά μέσο όρο πιο ψηλά από τους συμμαθητές τους που ενδεχομένως έχουν γεννηθεί άλλη εποχή.


Είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά που γεννιούνται από Μάρτιο μέχρι και Ιούλιο, είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτό έχει σχέση με την «εποχιακή διακύμανση σε άλλους παράγοντες, όπως η επίπτωση μολυσματικών παραγόντων».