6 διασκεδαστικοί τρόποι να διαλέξετε το όνομα του παιδιού σας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Βρίσκεστε μπροστά σε μια μεγάλη απόφαση… Τι όνομα να δώσω το παιδί μου; Πώς να διαλέξω ένα όνομα που θα σημαδέψει τη ζωή του μωρού μου;

Εάν ψάχνετε και ψάχνετε και πουθενά δεν καταλήγετε δοκιμάστε τις παρακάτω τακτικές που ίσως σας βοηθήσουν να καταλήξετε σε μια απόφαση που να σας ικανοποιεί:


1. Αφήστε το μεγαλύτερο αδελφάκι να αποφασίσει: Φτιάξτε μια λίστα με τα ονόματα μωρών που έχετε ξεχωρίσει και αφήστε το πρώτο σας παιδί να διαλέξει. Και εσείς θα βγείτε από τη δύσκολη θέση και το μεγαλύτερό σας παιδί θα αισθανθεί σημαντικό.

2. Κάντε δημοσκόπηση σε φίλους και  οικογένεια ... αν τολμάτε! Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται επικίνδυνο. Μερικές φορές είναι καλύτερο να κρατάτε άλλες γνώμες μακριά από κάτι τόσο προσωπικό. Αλλά αν πραγματικά δεν μπορείτε να αποφασίσετε ζητήστε τη βοήθειά τους. Αν τους δώσετε μια λίστα με ονόματα και τους βάλετε να ψηφίσουν σίγουρα θα έχετε νικητήριο όνομα!

6 διασκεδαστικοί τρόποι να διαλέξετε το όνομα του παιδιού σας

3. Το Test Drive με τα επικρατέστερα ονόματα: Αν έχετε καταλήξει σε 5 – 6 ονόματα και δεν μπορείτε να αποφασίστε, μπορείτε να φωνάζετε το μωρό σας – ακόμα και πριν γεννηθεί - κάθε εβδομάδα με διαφορετικό όνομα, μέχρι να σας κερδίσει κάποιο.
4. Φτιάξτε μια λίστα με τα ονόματα που δεν σας αρέσουν: Αν πχ ο σύζυγός σας έχει εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με το όνομα Ελένη διότι του θυμίζει μια αντιπαθητική συνάδελφο από τη δουλειά μπορείτε πολύ εύκολα να το αποκλείσετε σαν όνομα. Κάντε μια λίστα με ονόματα που δεν σας αρέσουν η δεν σας τρελαίνουν και δείτε… τι μένει;

5. Διαβάστε τι σημαίνουν τα ονόματα: Ίσως ένα όνομα που σκέφτεστε να έχει μια σημασία πολύ ιδιαίτερη για σας και να σας λύσει τα χέρια!

6. Μην αποφασίσετε μέχρι να γεννήσετε: Μόλις δείτε την αγάπη σας , μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι του ταιριάζει περισσότερο το Ιάσονας από το Γιώργος.

Το πιο σημαντικό που καλό θα είναι να έχετε κατά νου: ΔΕΝ υπάρχει «λάθος» όνομα. Ό, τι κι αν επιλέξετε θα είναι το όνομα του δικού σας μωρού που τόσο αγαπάτε!