11 Σεπτεμβρίου 2001 - 20 χρόνια μετά: Τα παιδιά που δεν γνώρισαν πατέρα! (vid)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

11η Σεπτεμβρίου 2001: Πέρασαν 20 χρόνια από την ημέρα που άλλαξε τον ρου της αμερικανικής ιστορίας και όχι μόνο. 20 χρόνια από την ημέρα που αποσβολωμένος, συγκλονισμένςι παρακολούθησε όλος ο πλανήτης σε ζωντανή μετάδοση την τρομοκρατική επίθεση στο World Trade Center στη Νέα Υόρκη, τα αεροπλάνα να πέφτουν πάνω και τους Δίδυμους Πύργους και στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα και να παρασύρουν στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους. Ένα αρρωστημμένο σχέδιο που σόκαρε την υφήλιο.

Τα παιδιά που δεν γνώρισαν πατέρα

Το αμερικανικό People απέτισε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα με ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο, αλλά κι ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε μια περίοδο 20 ετών.

Το αμερικάνικο περιοδικό πήρε συνέντευξη και παρακολούθησε τις ζωές παιδιών που δεν γνώρισαν τους πατέρες τους, καθώς αυτοί σκοτώθηκαν στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ οι μητέρες τους εγκυμονούσαν.

Περίπου 100 παιδιά, σύμφωνα με το περιοδικό γεννήθηκαν από μπαμπάδες που πέθαναν εκείνη τη μοιραία μέρα.
Για τις μητέρες τους, ήταν σαν «τελευταίο φιλί» αυτά τα μωρά, όπως δήλωσε η 51χρονη Dena Smagala που έχασε τον πυροσβέστη σύζυγό της όταν κατέρρευσε ο δεύτερος Πύργος.

Οι μαρτυρίες των παιδιών

Τέσσερις έφηβοι, η Gabi, ο Ronald, ο Jamie Gartenberg Pila και η Alexa Smagala μίλησαν από τη θέση των παιδιών που δεν γνώρισαν πατέρα.

«Δεν έχω μνήμες του πατέρα μου, οπότε δεν μπορώ να τον πενθήσω όπως η μητέρα μου. Εκείνη έχει αναμνήσεις. Για μένα δεν είναι τόσο ότι μου λείπει κάποιος όσο η επιθυμία να τον δω. Έχω ερωτήματα. Αλλά δεν ρωτάω ποτέ “τι θα γινόταν αν…” διότι δεν υπάρχει απάντηση. Το να χάσω τον πατέρα μου, διαφοροποίησε δεν άλλαξε τη ζωή μου», λέει η 19χρονη Gabi Jacobs Dick.

Την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ο πατέρας της, Ariel είχε συνάντηση στον πρώτο Πύργο και το μόνο που έχει μείνει από εκείνον είναι  ο χαρτοφύλακάς του. Έξι μέρες μετά τον χαμό του, η μητέρα της, Jenna τη γέννησε.

«Είναι ωραίο να μας αντιμετωπίζουν σαν οιωνούς ελπίδας» λέει ο 19χρονος Ronald Milam Jr, παιδί του Ταγματάρχη Ronald Milam Sr που σκοτώθηκε όταν η πτήση 77 της American Airlines έπεσε στο Πεντάγωνο. «Η 11η Σεπτεμβρίου είναι μέρος μου, είναι κάτι που συνέβη σε μένα και την οικογένειά  μου αλλά δεν καθορίζει τι μπορώ να γίνω» λέει ο φοιτητής πλέον Βιολογίας.

«Είμαι το τελευταίο πράγμα που άφησε πίσω του. Είμαι δυνατή. Αφού επιβίωσα από αυτό μπορώ να ξεπεράσω τα πάντα» λέει η Alexa που έχασε τον πυροσβέστη πατέρα της στον δεύτερο Πύργο.
«Λέμε την ιστορία μας ώστε ο κόσμος να καταλάβει τι συνέβη 20 χρόνια πριν» λέει ο Jamie, που πέρασε έναν χρόνο στο Ισραήλ και θέλει να καταταγεί στον ισραηλινό στρατό.

«Δεν είχα γεννηθεί καν έτσι πιστεύω ότι η γενιά μου με την επόμενη μπορούν να συνδεθούν πιο εύκολα αν άνθρωποι σαν εμένα μοιραζόμαστε την ιστορία μας. Το να χάσω τον βιολογικό μου πατέρα με έμαθε να κάνω τα πάντα. Να βοηθώ τον κόσμο, να κάνω το σωστό και να είμαι γενναίος».

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.