Υπάρχει ένα σχολείο που δεν μαθαίνει στα παιδιά "τίποτα"..Tα καθοδηγεί όμως στο χτίσιμο της νόησής τους μέσω των εμπειριών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Υπάρχει ένα σχολείο που δεν μαθαίνει στα παιδιά "τίποτα"..Tα καθοδηγεί όμως στο χτίσιμο της νόησής τους μέσω των εμπειριών

 


 

 

 

 

 

Το Montessori Community School είναι ένα δίγλωσσο σχολείο προσχολικής εκπαίδευσης που άνοιξε φέτος για να υποδεχτεί παιδιά από 12 μηνών έως και 6 ετών. Στόχος του δεν είναι να μεταδίδει στο παιδί την παθητική και τυποποιημένη γνώση, αλλά να το καθοδηγεί στο χτίσιμο της νόησής του μέσω των εμπειριών του και της χρήσης εξιδεικευμένου εκπαιδευτικού υλικού.

Το Montessori Community School, με την μοντεσσοριανή φιλοσοφία στον πυρήνα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, προσκαλεί το παιδί σε ένα δημιουργικό ταξίδι εξερεύνησης και αυτοεκμάθησης στα ελληνικά και αγγλικά σε 5 πανέμορφα, κατάφυτα στρέμματα γης στη Λυκόβρυση!

Το σχολείο δέχεται παιδιά από την στιγμή που θα περπατήσουν, μέχρι και 6 ετών. Μέσα σε ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο να βοηθά στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παίζουν και να μαθαίνουν μέσα και έξω από την τάξη! Οι όμορφα διαμορφωμένες αίθουσες με το εκπαιδευτικό υλικό προεκτείνονται στον κήπο όταν ο καιρός το επιτρέπει, προσφέροντας στους μικρούς φίλους ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα!

Η Ραμόνα και η Τίνα, χρόνια συνεργάτες σε μοντεσσοριανό περιβάλλον για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίαςδημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο μοντεσσοριανό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Hαγάπη τους για τα παιδιά ταυτίζεται με το όραμά τους:  ο αυριανός ενήλικας, που θα έχει αποκτήσει από παιδί τις δυνάμεις και τις αξίες εκείνες που θα τον βοηθήσουν να επηρεάσει την προσωπική και κοινωνική του πραγματικότητα.

Οτιδήποτε υπάρχει και συμβαίνει σε μια μοντεσσοριανή τάξη αναπτύσσει το παιδί σε σωματικό, νοητικό, ψυχικό και κοινωνικό επίπεδο. Όλα υπηρετούν αυτόν τον αναπτυξιακό στόχο.

Στόχος είναι τα παιδιά να είναι χαρούμενα, με λαχτάρα να εξερευνήσουνκαι να μάθουν για τον κόσμο γιατί είναι τα ίδια οδηγοί της μάθησης τους. Να είναι δημιουργικά και ευέλικτα,με δυνατότητα να επιλύουν προβλήματακαι να σκέφτονται αυτόνομα

Στο Montessori Community School δίνεται ο χώρος και χρόνος στην ανάπτυξη του κάθε παιδιού, προσφέροντας ένα προετοιμασμένο περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του και θα εκφράζει το σεβασμό και την ακλόνητη πίστη στο παιδί και στην ικανότητά του να αναπτύσσεται μόνο του.

Το σχολείο είναι ανοιχτό από τον Ιανουάριο 2019 και οι εγγραφές συνεχίζονται όλο τον χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες για το Montessori Community School, ραντεβού γνωριμίας με το σχολείο, επικοινωνήστε στο: info@montessoricommunityschool.gr και στο 210 2801600