Υγιεινά snacks χωρίς συντηρητικά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Kαι να που οι διακοπές τελείωσαν…και να που έφτασε η ώρα για την επιστροφή στα θρανία…

Κοιτάζω την Κρίστα, Δευτέρα Δημοτικού φέτος, και δεν μπορώ να πιστέψω πόσο πολύ μεγάλωσε! Βλέπω και τον Γιώργο που αν και 3.5 μου φαίνεται σαν πεντάχρονο αγόρι μετά το τέλος των διακοπών τόσο στην ανάπτυξη του όσο και στη συμπεριφορά του.


Τα παιδιά το καλοκαίρι παίρνουν μπόι και «ξεπετάγονται» από τη μια στιγμή στην άλλη! Είναι ο καθαρός αέρας της φύσης, είναι η θάλασσα και τα μπάνια που ανοίγουν την όρεξη, είναι και η ξεγνοιασιά αυτής της εποχής..

Όλα συντελούν στο να δεις τα παιδιά σου ξαφνικά πιο ψηλά, πιο γεροδεμένα, πιο όμορφα.

Φέτος είχαμε το προνόμιο να κάνουμε διακοπές μακράς διαρκείας…

Και τα κάναμε όλα στην υπερβολή τους.. Κάναμε περισσότερα μπάνια από ποτέ, παίξαμε περισσότερο από ποτέ και φάγαμε πολύ. Μετρήσαμε 25 παγωτά ο καθένας. Ωστόσο υποσχεθήκαμε ότι με την επιστροφή μας στην Αθήνα  θα επιστρέψουμε και στο καθημερινό και διατροφικό μας πρόγραμμα.

Η αλήθεια είναι ότι λίγο πριν το τέλος των διακοπών μας  άρχισε αυτή η γλυκιά προσμονή για την καινούργια χρονιά.

Την καινούργια σχολική χρονιά..

Και έφτασε η στιγμή που πήραμε τις αγαπημένες μας τσάντες, τις αγαπημένες μας φόρμες αλλά και τα lunch box μας.

Για την Κρίστα μια πεταλούδα και για τον Γιώργο έναν καρχαρία.

Και μπορεί η επιλογή των Lunch Box να ανήκει αποκλειστικά στα παιδιά, η επιλογή ωστόσο του κολατσιού είναι αποκλειστικά δική επιλογή και υπόθεση

Πάντα θεωρούσα το κολατσιό πολύ σημαντικό για τη διατροφή των παιδιών μου. Αυτό που φροντίζω πάντα είναι  να είναι τόσο νόστιμο όσο και υγιεινό.

Πρόσφατα ανακάλυψα ως κολατσιό τις Τυροβουτιές! Τις λάτρεψαν τα παιδιά, τις λάτρεψα και εγώ. Απίστευτα πρακτικές τις δίνω όχι μόνο ώς κολατσιό στο σχολείο  αλλά τις έχω μαζί μου και στην παιδική χαρά ή μετά από διάφορες δραστηριότητες.

Εκτός από πεντανόστιμες είναι πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και Β2. Και το πιο σημαντικό είναι χωρίς συντηρητικά όπως όλα τα προιόντα La vache qui rit.

Υπάρχουν βέβαια στιγμές που μπλοκάρω στο τι καινούργιο μπορώ να τους προσφέρω.

Και εκεί χρησιμοποιώ τα μεγάλα μέσα.

Παίρνω τηλέφωνο την φίλη μου και αγαπημένη food bloger Θέμις Καρδιόλακα, την επισκέπτομαι στην κουζίνα της και εκεί παρέα δημιουργούμε και προτείνουμε ωραίες συνταγές και στις υπόλοιπες μαμάδες.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε τέλειες συνταγές για snack με La vache qui rit

tags:

video

tags:

video