Τρόποι να ηρεμήσετε ένα ανήσυχο μωρό χωρίς να το ταΐσετε!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μείωση ερεθισμάτων. Απομακρύνετε το μωρό από ένα χώρο με πολύ κόσμο και φασαρία. Πηγαίνετε με το μωρό σας κάπου πιο ήσυχα, τραγουδήστε του και κουνήστε το απαλά.

Παίξτε μαζί του. Αποσπάστε του τη προσοχή με πολύχρωμα παιχνίδια, κουδουνίστρες ή ακόμα και δείχνοντας τους το είδωλό του στον καθρέφτη.


Επαναλαμβανόμενες κινήσεις κι απαλοί ήχοι. Δοκιμάστε το ρυθμικό κούνημα πάνω-κάτω, το κούνημα στο καροτσάκι σε συνδυασμό με τους “λευκούς ήχους” (Μονότονοι στατικοί ήχοι πχ. σεσουάρ, απορροφητήρας, ηλεκτρική σκούπα κ.α.).

Η ρουτίνα βοηθάει. Πολλά μωρά ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως παιχνίδι- φαγητό- ύπνος και πάλι από την αρχή. Αν παρατηρήσετε ότι αυτό ισχύει και για το δικό σας μωρό προσπαθήστε να μη του “χαλάσετε” το πρόγραμμα.

Η πιπίλα. Τα μωρά έχουν γεννηθεί για πιπιλίζουν το οτιδήποτε, μια πιπίλα ίσως να βοηθήσει.

Ώρα για ύπνο. Τα μωρά αντέχουν μόνο μερικές ώρες ξύπνια. Ίσως το μωρό σας νυστάζει και χρειάζεται βοήθεια στο να αποκοιμηθεί. Δοκιμάστε κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές ώστε να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα και με λιγότερη γκρίνια.

Πολλές φορές το μωρό σας συνεχίζει να κλαίει παρότι έχετε κάνει τα πάντα για να το ηρεμήσετε. Σε αυτή τη περίπτωση το μωράκι σας μπορεί να έχει κάποια αδιαθεσία, να έχει αέρια ή απλά να έχει εκνευρισμό.