Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Στέλλα Παπαδάκη

Και αυτή την εβδομάδα συγκεντρώσαμε τις καλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να περάσατε ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο, εκτός σπιτιού, παρέα με τα παιδιά σας.


Helexpo

Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν στη Θεσσαλονίκη, οι γιγάντιοι δεινόσαυροι έρχονται στην Αθήνα. Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να ταξιδέψουν στα προϊστορικά χρόνια. Ο τρομακτικός Ρεξ, ο αλλόκοτος Τρικέρατος, ο διπλόσαυρος και όλη η παρέα , κατηφορίζει στην Αθήνα στο μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι.Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2019 μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ένα ταξίδι στο χωροχρόνο καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, όποτε και ζούσαν τα εντυπωσιακά ζώα.

Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Μη χάσετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο χώρο και να δείτε τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους να «ζωντανεύουν» ενώ πολλές εκπλήξεις θα κάνουν τη βόλτα σας μαγική.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 61 68 458.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00  – 13:00, Παρασκευή: 09:00  – 13:00 & 17:00 – 21:00

Σάββατο: 11:00  –  21:00, Κυριακή: 11:00 – 19:00 *τελευταία είσοδος στο πάρκο 50 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 8 €/άτομο

Οικογενειακό  (2 γονείς με 2 παιδιά): 26€

Οικογενειακό  (3μελής οικογένεια): 21.

Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€

Παιδιά κάτω των 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ

Μουσείο Συναισθημάτων

Στις 10 και στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Η Ζήλια μέσα από ένα παραμύθι!» για παιδιά 5 έως 10 χρονών και ενήλικες.

Το είδα, μου αρέσει, το θέλω, δεν το έχω, κάποιος άλλος το έχει και… ξεκινάει η απογείωση! Στον κόσμο τον παραμυθιών θα γνωρίσουμε από τι η ζήλια… αποτελείται και τι έχει να μας πει!

Ώρα: 13:00-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8 €

Πληροφορίες: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210 92 18 329.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών) μαζί με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου».

Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Σε κοιτάζω, με κοιτάζεις... Άραγε με ποιον να μοιάζεις; Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει! Μέσα από καθρέφτες, αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», γνωρίζουμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους γύρω μας. Μεταμορφωνόμαστε, πειραματιζόμαστε και με το παιχνίδι εκφραζόμαστε!

Με τη βοήθεια ενός καθρέφτη παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά. Ο καθρέφτης αυτή τη φορά αποτελεί έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία!

Ώρα: 11:30-12:40.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας  (απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Μια ιστορία … στο πιάτο μας», για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ δημοτικού.

Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Η αρκούδα μόλις ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη και είναι πολύ πεινασμένη! Πως θα αντιδράσει όταν θα διεκδικήσει άλλος το μέλι της; Ελάτε να μάθουμε τη συνέχεια μιας ιστορίας... όλο μέλι...και… γιατί όχι, να φτιάξουμε και τη δική μας λιχουδιά, με μέλι, με την τέχνη του food styling.

Μέσα από ήχους και μελωδίες ανακαλύπτουμε τους ήρωες της μικρής μας ιστορίας! Η αρκούδα και η αλεπού πρωταγωνιστούν σε μια διαφορετική ιστορία χωρίς εικόνες…τι θα λέγατε να εικονογραφήσουμε την ιστορία μας στο πιάτο μας; Θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνική του foodstyling για να δημιουργήσουμε με φαγώσιμα υλικά εικόνες των ηρώων μας!

Ώρα: 12:30-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ.

Πληροφορίες: Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα: για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων, το Σάββατο και την Κυριακή, 10:00 – 10:50 και για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων, το Σάββατο και την Κυριακή, 11:10 – 12:00.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Μουσική και μουσικοί».

Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Ποιους διαφορετικούς ήχους κάνουμε με το σώμα μας; Τι άλλους ήχους μπορούμε να παραγάγουμε χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα;

Χτυπάμε κουτάλια, πιάτα, καπάκια κατσαρόλας, μπουκάλια, αλλά και μουσικά όργανα, ανακαλύπτουμε διαφορετικούς ρυθμούς και δίνουμε … την πρώτη μας συναυλία!

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Με οδηγό τις πατούσες».

Με ποιο όργανο του σώματός μας νιώθουμε; Πού βρίσκεται εκτός από τα χέρια μας; Πόσα διαφορετικά πράγματα μπορούμε να αισθανθούμε με τα πέλματά μας; Μπορώ να ακουμπήσω ένα παγάκι με την πατούσα μου; Πώς μπορώ να περπατήσω επάνω σε μια σειρά από φύλλα;

Παιδιά και συνοδοί δοκιμάζουν να γδύσουν τα πόδια τους και να πειραματιστούν με υφές, υλικά και αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου, δημιουργώντας τις δικές τους πατούσες επάνω σε χαρτί.

Κόστος συμμετοχής: 10,00 € (για 1 ενήλικα και 1 παιδί).

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων.

Πρόγραμμα

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

11:15-12:00 «Μαγειρεύουμε … Ελληνικά!», για όλη την οικογένεια

Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Ελιές, τυρί φέτα, ελαιόλαδο, ρίγανη και άλλα μυρωδικά είναι συνυφασμένα με την ελληνική κουζίνα.  Φτιάχνουμε στο έκθεμα «Κουζίνα» ελιόψωμο και τυρόψωμο και μοσχομυρίζει όλο το μουσείο …Ελλάδα.

12:15-13:00 «Πίσω από τον… μπερντέ», για παιδιά 4-6 χρόνων

Ο Καραγκιόζης, η Αγλαΐα και οι υπόλοιποι ήρωες γίνονται πηγή έμπνευσης, οι μορφές μεταμορφώνονται σε σκιές και διηγούνται τις δικές τους ιστορίες πίσω από τον …. μπερντέ.

13:15-14:00 «Περνά-περνά η μέλισσα», για όλη την  οικογένεια

Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Πώς μοιάζει μια κηρήθρα; Ποια εργαλεία χρησιμοποιεί ο μελισσοκόμος;  Προγραμματίζουμε την μέλισσα ρομπότ, ασκούμε την μαθηματική μας σκέψη και τον προσανατολισμό μας, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουμε τον κύκλο του μελιού.

14:15-15:00 «Τα παιδία παίζει…», για όλη την  οικογένεια

Κρυπτίνδα, χαλκή μυία, φαινίνδα.  Σας ακούγονται παράξενα; Ελάτε να ανακαλύψουμε τα παιχνίδια των παιδιών στην αρχαία Ελλάδα, να τα συγκρίνουμε με τα δικά μας και να παίξουμε …όπως παλιά.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

11:15 – 12:00 «Μια συνταγή στο συρτάρι!», για όλη την οικογένεια

Πού να έκρυψε η γιαγιά τη συνταγή; Τι υλικά χρειάζονται; Ψάχνουμε μια παλιά και αγαπημένη συνταγή κι αν καταφέρουμε να την βρούμε… μπορούμε να την φτιάξουμε κιόλας!

12:15 – 13:00 «Τα παπούτσια πήραν δρόμο», για όλη την οικογένεια

Στα δυο μας πόδια καθημερινά τα φοράμε και για περιπέτειες ξεκινάμε. Θα γνωρίσουμε ένα από τα παλιά επαγγέλματα, θα μετρήσουμε τις πατούσες μας, θα υπολογίσουμε το νούμερο των παπουτσιών μας και θα γίνουμε κατασκευαστές ενός πρωτότυπου σημειωματάριου για δουλειές του …ποδαριού.

13:15 – 14:00  «Τα μυστικά της Σοφίτας», για όλη την οικογένεια

Παλιές φωτογραφίες, παπούτσια, ρούχα, καπέλα εποχής, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και χίλια δυο άλλα κρύβονται στη Σοφίτα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας. Ερχόμαστε σε επαφή με το παρελθόν, ανακαλύπτουμε τα παλιά αντικείμενα, τα συγκρίνουμε με τα δικά μας και δημιουργούμε το αγαπημένο μας αντικείμενο με πηλό.

14:15 – 15:00 «Ένα παλιό-παλιό θαυματοτρόπιο», για παιδιά 7-12 χρόνων

Με ποιο τρόπο μπορεί μια μανιβέλα να κάνει δυο εικόνες μια; Στο σπίτι του προπάππου και της προγιαγιάς γίνονται θαύματα… Παλιά αντικείμενα μας εμπνέουν και εφαρμόζοντας απλές τεχνικές μετατρέπονται στα χέρια μας σε πρωτότυπα θαυματοτρόπια!

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 5 € για κάθε παιδί και 2 € για κάθε ενήλικα.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, 106 75 Aθήνα, Τ. 2103312995, www.hcm.gr.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Κυριακή 11/11 θα γίνει το πρόγραμμα «Γκαράζ – Ακριβό μου διθέσιο…» για παιδιά 2-3,5 ετών με τους γονείς τους.

Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Σε αυτό το εργαστήριο ανοίγουμε την γκαραζόπορτα και μπαίνουμε στο βασίλειο του μπαμπά. Αυτοκίνητα, ποδήλατα, πάγκος με εργαλεία, κούτες, όλα στη σειρά. Όλα είναι έτοιμα για να παίξουμε, να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε με πρωτότυπους τρόπους. Οι κούτες μεταμορφώνονται σε τεράστια τοτέμ που τα ζωγραφίζουμε με διάφορα υλικά, τα εργαλεία γίνονται αφορμή για παιχνίδια και το αυτοκίνητο μας δίνει έμπνευση στις δημιουργίες μας. Μοναδικός «μάρτυρας» στις αταξίες μας αυτές, θα είναι ένας ποντικός που έκανε τον γύρο του κόσμου με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Στο τέλος του ταξιδιού μας, στο γκαράζ μας δεν θα υπάρχει ένα μόνο αυτοκίνητο αλλά πολλά. Σ’ αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά θα εξασκήσουν τις αδρές κινητικές τους δεξιότητες παίζοντας και ισορροπώντας με μεγάλα κουτιά. Θα ζωγραφίσουν σε διαφορετικές θέσεις, όρθια και καθιστά, θα κολλήσουν μεγάλα αντικείμενα μεταξύ τους, θα κόψουν μεγάλες λωρίδες και, στο τέλος, θα δημιουργήσουν ένα έργο στις δικές τους διαστάσεις.

Ώρα: 11.30-13.00.

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: €15.

Το Σάββατο 10/11 θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Μικροί Ήρωες».

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας τόσο δα μικρός ήρωας. Με μοναδικά εφόδια το θάρρος και το μυαλό του, τα έβαλε με θεριά φοβερά και γύρισε πίσω ήρωας τρανός. Δεύτερη στάση του μονοπατιού μας, ένα σπιτάκι μ’ έναν ήρωα φοβερό,  αν και τόσο δα μικρό.

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα ακολουθήσουν τον μικρούλη ήρωα στα κατορθώματά του και μετά θα δημιουργήσουν τον δικό τους ήρωα φτιάχνοντας μια κούκλα μαρότα. Θα πάρουν εφημερίδες, χαρτοταινίες, υφάσματα, κουμπιά, ξύλα, θα κόψουν, θα κολλήσουν και θα  δώσουν στον ήρωά τους μορφή.

Στο τέλος, οι γονείς θα βοηθήσουν τα παιδιά να χωρέσει ο ήρωάς τους σε ένα μικρό κουτί-έκπληξη.

Ώρα: 11:00-12:30.

Κόστος συμμετοχής: €10

Την Κυριακή 11/11 θα γίνει το πρόγραμμα με τίτλο «Πώς χωράει η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Ρώμη σε ένα πορτραίτο;» για παιδιά 5-7 ετών.

Τα πορτραίτα Φαγιούμ προέρχονταν από την Αίγυπτο και ειδικότερα από την περιοχή του Φαγιούμ. Ήταν προσωπογραφίες οι οποίες τοποθετούνταν στις αιγυπτιακές μούμιες, είχαν  ρωμαϊκά χτενίσματα, ρούχα και κοσμήματα, και ελληνική τεχνοτροπία. Τα πορτραίτα ήταν ζωγραφισμένα σε ξύλο ή επάνω σε λινό σάβανο. Η ζωγραφική ήταν ρεαλιστική και δεν είχε καμία σχέση με την ως τότε γνωστή αιγυπτιακή παράδοση. Ορισμένα από αυτά τα πορτραίτα είναι ζωγραφισμένα με τέμπερα και άλλα με τη μέθοδο της εγκαυστικής ενώ σε λίγες μούμιες αποδίδεται ζωγραφικά ολόσωμος ο νεκρός. Πρόκειται για νεκρικά πορτραίτα τα οποία έγιναν για να συνοδεύσουν τον νεκρό στον άγνωστο, άλλο κόσμο. Η απεικόνιση για τους αρχαίους Αιγύπτιους εξασφάλιζε την αθανασία, ενώ πολλά από αυτά είχαν δημιουργηθεί όταν ακόμη ο άνθρωπος ήταν εν ζωή. Οι προσωπογραφίες φυλάσσονταν στα σπίτια και ίσως να είχαν διακοσμητική χρήση. Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα παίξουν με τον φωτογραφικό φακό, θα απαθανατίσουν στιγμές και θα τις απεικονίσουν πάνω σε ξύλο με τέμπερες, όπως τα πορτραίτα φαγιούμ.

Ώρα: 11.30-13.30.

Κόστος συμμετοχής: €12

Πληροφορίες: Νεοφύτου Δούκα 4, τηλ. 210 7228321-3.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα γίνει το βιωματικό εργαστήριο «Χρώματα» για παιδιά από 2-4 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Τα παιδιά εισάγονται στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων παίζοντας. Ένα  διασκεδαστικό εργαστήρι με πολύ ζωγραφική και πειραματισμούς.

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα γίνει το βιωματικό εικαστικό εργαστήρι «Σύνθεση», Πιετ Μοντριάν, για παιδιά 4-7 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

 

Πως θα νοιώθατε αν βρισκόσασταν μέσα σε ένα τετράγωνο, χρωματιστό κόσμο; Αυτή τη φορά θα ανακαλύψουμε έναν κόσμο όπως τον δημιούργησε ο ζωγράφος Μοντριάν.. θα παίξουμε με τα τετράγωνα σχήματα και θα φτιάξουμε ξεχωριστές τετράγωνες συνθέσεις!

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Ομαδικά παιχνίδια, με κεντρικό άξονα τα χρώματα», για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play.

Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Τα παιδιά, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, μουσικοκινητικών και ρυθμοκινητικών, παίζουν με τα χρώματα και κατακτούν τη γνώση, μέσα από το παιχνίδι. Μουσική και χορός, στο επίκεντρο του μαθήματος!

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα γίνει ακόμα το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Τα μήλα της επιστήμης και της τέχνης» για παιδιά 5-8 ετών.

Ένα φθινοπωρινό εργαστήριο για τα…μήλα στην τέχνη και την επιστήμη! Πως ένα μήλο έγινε αφορμή για μια μεγάλη ανακάλυψη; Που συναντάμε μήλα στην σύγχρονη τέχνη και πως η βαρύτητα επηρεάζει την σύγχρονη τέχνη; Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα τα μυστικά της και να φτιάξουμε με ένα πρωτότυπο τρόπο το δικό μας έργο τέχνης!

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 15€.

Την Κυριακή 11 θα γίνει ακόμα το πολυθεματικό εργαστήριο με τίτλο «Αφρικανικές μουσικές και παράξενοι χοροί για τους μικρούς μας φίλους» για παιδιά 3-5 ετών.

Μέσα από τις ξεχωριστές μουσικές της Αφρικής, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μακρινή αυτή χώρα, παίζοντας και διασκεδάζοντας με την παρέα! Δοκιμάστε και εσείς, με τα μουσικά όργανα.

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης για παιδιά 4-8 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 20+3 προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας!

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Ώρα: 11:30-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 15€ (δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα, τηλ. 2103250341.

 

 

tags:


tags: