Τοστ με τσένταρ και μπέικον του Άκη!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μια συνταγή γρήγορη και χωρίς καμία δυσκολία!

Υλικά:


8 φέτες μπέικον
60-80 γρ. βούτυρο (για το φρυγάνισμα του ψωμιού)
8 φέτες ψωμί του τόστ
Μαγιονέζα
8 φέτες τσένταρ
2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες και κομμένες
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Σoτάρουμε το μπέικον 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει ωραίο και τραγανό
Το αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει πάνω σε χαρτί κουζίνας
Το ίδιο τηγάνι αφού το σκουπίσουμε με λίγο χαρτί κουζίνας το βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει
Προσθέτουμε 2 φέτες ψωμί και φρυγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τις υπόλοιπες φέτες
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τις 8 φέτες ψωμί
Αλείφουμε την κάθε φέτα από την πάνω πλευρά με μια κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
Στις μισές τοποθετούμε 1 φέτα τσένταρ, 2 φέτες μπέικον, πιπεριά Φλωρίνης και από πάνω άλλη μια φέτα τσένταρ
Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες
Τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί
Στερεώνουμε αν θέλουμε με οδοντογλυφίδες και ψήνουμε 5-8 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες!

Πηγή: akispetretzikis.com

tags:


tags: