Συγκλονιστικό: 14 χρονη καρκινοπαθής κατέψυξε το σώμα της για να επιστρέψει στη ζωή

Δημοσιεύθηκε στις

Μια 14χρονη από την Βρετανία που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο θέλησε να καταψύξει το σώμα της ώστε να μπορέσει στο μέλλον να επιστρέψει στη ζωή εφόσον το επιτρέψει η επιστήμη.

Σύμφωνα με το  BBC, το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε στη μητέρα της κοπέλας το δικαίωμα να αποφασίσει η ίδια τι θα κάνει τη σορό της κόρης της. Η γυναίκα πέτυχε να λάβει την άδεια να μεταφέρει το παιδί στις ΗΠΑ και να το καταψύξει κρυογενετικά, καταβάλλοντας το ποσό των 43.000 ευρώ.


Η 14χρονη, η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου σπάνιας μορφής, έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο και το άψυχο κορμί της βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ και διατηρείται στην κατάψυξη

Έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας της, όχι όμως και του πατέρα της που είχε να δει για χρόνια, η 14χρονη είχε ζητήσει από τις δικαστικές Αρχές να της δώσουν την επιλογή της «κρυογονικής», της διατήρησης δηλαδή ολόκληρου του σώματος σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ώστε στο μέλλον και εφόσον το επιτρέψει η επιστήμη, ο νεκρός να μπορέσει να επανέλθει με ανάνηψη.

Το κορίτσι είχε στείλει επιστολή στον δικαστή Πίτερ Τζάκσον η οποία έλεγε τα εξής:

«Μου ζητήθηκε να εξηγήσω γιατί θέλω να ικανοποιηθεί αυτό το ασυνήθιστο αίτημά μου. Είμαι μόνο 14 ετών και δεν θέλω να πεθάνω, αλλά ξέρω ότι αυτό θα συμβεί. Με το να διατηρηθώ κρυογενετικά έχω μια ελπίδα να θεραπευτώ και να ξυπνήσω εκατοντάδες χρόνια αργότερα. Δεν θέλω να με θάψουν. Θέλω να ζήσω και να ζήσω περισσότερο και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να έχουν βρει μια θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχω και τότε να με ξυπνήσουν. Θα ήθελα να έχω αυτήν την ευκαιρία. Αυτή είναι η επιθυμία μου» ανέφερε η 14χρονη σε γράμμα της το οποίο διαβάστηκε στο δικαστήριο.

18N_NEWS LETTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η απόφαση αυτή δημιουργεί δεδικασμένο και επιτρέπει και σε άλλους ανθρώπους που έχουν την ίδια επιθυμία, να επιλέξουν τον δρόμο της κρυογονικής.

tags:






tags: