Συγκλονιστικό πείραμα: Τι συνέβη όταν παιδιά έκαναν bullying σε ένα φυτό για 30 ημέρες;

Δημοσιεύθηκε στις

Τα περιστατικά bullying και σχολικού εκφοβισμού έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις στη σημερινή κοινωνία με αποτέλεσμα συχνά να οδηγούν πολλά- κατά βάση- νέα παιδιά  στην απομόνωση, την ψυχολογική, λεκτική και πολλές φορές σωματική κακοποίηση και σε ακραίες περιπτώσεις στην αυτοκτονία, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες με τον 15χρονο μαθητή από την Αργυρούπολη.

Η IKEA αποφάσισε να δείξει τις συνέπειες του bullying, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να είσαι καλός με τους συνανθρώπους σου, διοργανώνοντας ένα κοινωνικό πείραμα.


Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε δύο φυτά και τα έβαλε σε ένα σχολείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για 30 ημέρες. Στα δύο φυτά δινόταν η ίδια ποσότητα νερού, χώματος και έκθεσης στον ήλιο. Ουσιαστικά, ήταν ίδια τόσο τα φυτά όσο και οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωναν. Υπήρχε, όμως, μία διαφορά! Ζητήθηκε από τα παιδιά να κάνουν bullying στο ένα φυτό, ενώ στο άλλο έπρεπε να μιλούν όμορφα.

Μετά από 30 ημέρες η διαφορά ήταν τεράστια. Το φυτό που δεχόταν τα θετικά σχόλια από τα παιδιά είχε μεγαλώσει και έδειχνε υγιές, ενώ το άλλο είχε μαραζώσει.

Αυτό το πείραμα απέδειξε στα παιδιά- με έναν διαφορετικό τρόπο- τις δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το bullying.

Άλλωστε, υπάρχουν αρκετές θεωρίες που λένε ότι το να μιλάμε στα φυτά τα βοηθά να αναπτυχθούν. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν μιλάμε στα φυτά παράγεται διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο τα φυτά μπορούν να μετατρέψουν σε οξυγόνο, κάτι που τα βοηθά να αναπτυχθούν. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί εάν το περιεχόμενο των όσων λέμε επηρεάζει την ανάπτυξή τους.

 

 

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για το bullying!

 

 

tags:


tags: