Συγκλονίζει ο Νίκος Νικολόπουλος για τον χαμό της κόρης του περιγράφοντας τις τελευταίες της στιγμές

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

O Νίκος Νικολόπουλος, ένα μήνα μετά τον ξαφνικό χαμό της 16χρονης κόρης του, άνοιξε την καρδιά του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στη δημοσιογράφο Ρούλα Κουσκουρή.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής προκάλεσε συγκίνηση με τα όσα αφηγήθηκε στην εκπομπή του Star για την κόρη του, για την απόφαση της οικογένειας για τη δωρεά οργάνων αλλά και για τον αγώνα με τον αυτισμό της Νίκης.


Η απόφαση για τη δωρεά οργάνων

Η γενναία απόφαση των γονιών του κοριτσιού δε, να δωρίσουν τα όργανά της, συγκίνησε όλη την Ελλάδα.

«Δεν πέρασε από το μυαλό μου να δωρίσω τα όργανα της Νίκης, ήταν μια σκέψη της μητέρας της η οποία εκείνη τη στιγμή είχε την αυτοκυριαρχία της κι έτσι βγήκε μέσα από τα μητρικά της αισθήματα η απέραντη αγάπη...Η Νίκη έμεινε μεταξύ ζωής και θανάτου περί τις 10 μέρες. Αυτό ήταν μια συζήτηση καθημερινή, μια συζήτηση που κάναμε με τα τρία μας παιδιά», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος για την απόφαση που πήρε η οικογένεια να δωρίσει τα όργανα της 16χρονης Νίκης.

Σε ερώτηση αν θα ήθελαν να συναντηθούν με τους ανθρώπους που πήραν ζωή μέσα από τη δωρεά της κόρης του ο βουλευτής απάντησε: «Δεν θα αρνηθούμε να γνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δεν είναι επιθυμία μας. Κάποιο πρόσωπο που μπορεί να νιώσει την υποχρέωση να μας πει ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ που δεν πρέπει να ακουστεί προς εμάς, αλλά να γίνει μια ευχούλα. Μια ευχούλα για τη Νίκη...».

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Νίκος Νικολόπουλος περιέγραψε το τελευταίο οικογενειακό μεσημεριανό τραπέζι και την τελευταία φορά που είδαν την Νίκη ζωντανή.

«Εγώ πιστεύω ότι και εκεί η παρουσία του Θεού ήταν εμφανής. Το χέρι του Θεού που πήρε τη Νίκη όπως την πήρε, χωρίς κανένα κόπο. Την έκοψε όπως κόβουμε εμείς το ωραιότερο τριαντάφυλλο από ένα κήπο. Γιατί η Νίκη έφυγε μέσα σε λίγα λεπτά. Ενώ η Νίκη, γιατί δεν της γινόταν το χατίρι, ήταν έτοιμη να γκρεμίσει όλο το σπίτι. Δεν μπορεί να ήταν τυχαίο που ήταν Σάββατο μεσημέρι. Ήταν ο μπαμπάς στο σπίτι, είχε έρθει από το εξωτερικό η αδερφή που σπουδάζει, ήμασταν όλοι γύρω από το τραπέζι, φάγαμε όλοι μαζί. Η Νίκη ήθελε να πιει όλο το νερό που υπήρχε στο τραπέζι, άνοιξε και το ψυγείο κι εκείνη τη στιγμή είπαμε «μέχρι εδώ, δεν θα πιεις άλλο νερό, πήγαινε για ύπνο τώρα». Ήταν η τελευταία φορά που εγώ και τα παιδιά είδαμε τη Νίκη».

«Η μητέρα της την πήγε για ύπνο. Μετά από μισή ώρα ξύπνησε και έκανε εμετό. Νομίσαμε ότι ήταν επειδή είχε πιει πολύ νερό. Μετά, όπως γράφουν οι γιατροί στην ιατρική διάγνωση, επήλθε το εγκεφαλικό και στη συνέχεια το πνευμονικό οίδημα. Υπήρξε και ανακοπή της καρδιάς, όπου κράτησε 20 λεπτά ώσπου να ξαναμπεί σε λειτουργία. Από εκείνη τη στιγμή οι γιατροί είπαν ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό».

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Πώς να το πιστέψεις; Ένα παιδί που μέχρι πριν λίγο ήταν στο τραπέζι, γελούσε, έπαιζε, γκρίνιαζε… Εμείς είπαμε δεν μπορεί να έγιναν όλα τυχαία. Μάλιστα, ευχαριστήσαμε τον Θεό γιατί έφυγε την τελευταία μέρα του Χριστός Ανέστη. Η βεβαιότητα ότι νικάμε τον θάνατο ήρθε με αυτό το γεγονός της Νίκης που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»!

tags:

video

tags:

video