Πόσο εύκολα μπορείς να γίνεις "παιδί' για το παιδί σου;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Όσο μεγάλοι και αν είμαστε ή ακόμα και αν νοιώθουμε, από τη στιγμή που αποφασίσουμε να γίνουμε γονείς συνειδητοποιούμε ότι θα έρθουν πάρα πολλές φορές που θα πρέπει να ενεργήσουμε σαν παιδί! Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο αρκεί να συμμετέχουμε σε κάποιες δραστηριότητες μαζί με το παιδί μας, γεγονός που θα το βοηθήσει στη διαδικασία της εξέλιξης και της ανάπτυξης του!

Κυνηγητό:
Γιατί τα μικρά μας τερατάκια λατρεύουν να τρέχουν, να τα κυνηγάμε, να προσπαθούν να ξεφύγουν, να νιώθουν ότι είναι «άπιαστοι νικητές».


Εξερεύνηση:
α) Πετρούλες μέσα σε λιμνούλες, μικρές ή μεγάλες, γιατί κάθε παφλασμός είναι μια ευχή, ένα όνειρο, ένα χαμόγελο και μία σκέψη.
Β) Ξυλάκια για να σχεδιάσουν τα πρώτα τους γραμματάκια, καρδούλες και σχηματάκια.

Φωλιές:
Φτιάχνουμε αυτοσχέδια σπιτάκια με κουβέρτες, καρέκλες και άλλα υλικά γιατί τα μωρά μας λατρεύουν να κρύβονται και να «φωλιάζουν» μαζί μας.

Κούκλες και κούκλες κουκλοθέατρου:
Το παιχνίδι ρόλων είναι ένας απ’ τους καλύτερους τρόπους για κοινωνικοποίηση, γλωσσική ανάπτυξη και εκμάθηση βασικών κανόνων συμπεριφοράς και δικαιοσύνης.

Κουζινικά και άλλα παιχνίδια απομίμησης της οικιακής ζωής:
Τα παιδιά λατρεύουν να συμμετέχουν σε οτιδήποτε παρακολουθούν τους ενήλικες να κάνουν. Νιώθουν ότι συνεισφέρουν. Νιώθουν «μεγάλοι».

Ανάγνωση παραμυθιών:
Γιατί όλες αυτές οι ιστοριούλες, μικρές ή μεγάλες, εξάπτουν τη φαντασία τους, ζωηρεύουν την καθημερινότητά τους και βελτιώνουν τη μνήμη και το λεξιλόγιό τους.

Ζωγραφική:
Όσο περισσότερο ζωγραφίζετε με τα παιδιά σας τόσο πιο γρήγορα θα μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά το μολύβι και να σχεδιάζουν αυτά που εσείς τους έχετε δείξει.

Αυτοκινητάκια:
Τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια αγαπούν τα αυτοκινητάκια γιατί τους αρέσει να τα κυλάνε ή να τα σπρώχνουν πάνω σε διάφορες επιφάνειες.

Πλαστελίνη: Με τα μικρά τους τα χεράκια φτιάχνουν αντικείμενα της καθημερινής ζωής. Βελτιώνεται έτσι η κινητικότητά τους.

Βόλτες στη φύση: Κάθε επαφή με τη φύση είναι μια ευκαιρία να μάθουν τον εξωτερικό κόσμο, να θαυμάσουν την ομορφιά του, να γνωρίσουν τις δυνατότητές τους μέσα από την παρατήρηση που γίνεται βιωματική μάθηση.

simplylife.gr