Πως θα καθαρίσετε την σχολική τσάντα του παιδιού σας;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από την Κατερίνα Πιπέρη

Αν και εσείς κάθε φορά που βλέπετε το σακίδιο που έχει o γιος σας και η κόρη σας για το σχολείο και σας πιάνει κρίση τότε είστε σίγουρα Ελληνίδα μητέρα. Η αλήθεια είναι πως τα σχολικά σακίδια δεν περνούν και πολύ διασκεδαστικές ημέρες στα χέρια των παιδιών μας. Σκεφτείτε πόες φορές τις πετούν απλώς στο πάτωμα του σχολείου ή του σπιτιού, πόσες φορές τις αφήνουν μέσα στα λεωφορεία όπου τα μικρόβια κάνουν πάρτι, πόσες μπογιές έχουν ανοίξει και έχουν αφήσει στάμπες στο ύφασμα. Είναι σχεδόν αδύνατον όμως κάθε φορά που λερώνεται το σακίδιο του παιδιού σας να του παίρνετε ένα νέο. Όχι, μια χαρά είναι η σχολική τσάντα και μάλιστα μπορεί να βγάλει άνετα όλη την σχολική χρονιά του παιδιού σας. Αυτό που ίσως δεν έχετε σκεφτεί είναι πως μπορείτε να καθαρίζετε τα σακίδια, ώστε να μοιάζουν με καινούρια. Πως θα τα καταφέρετε;


Πως θα καθαρίσετε την σχολική τσάντα του παιδιού σας;

 

Η πρώτη σας σκέψη είναι σίγουρα το πλυντήριο, αλλά είναι πολύ πιθανό να χαλάσει η τσάντα και να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλατε. Επίσης, κάποιες άλλες τσάντες προτείνουν το πλύσιμο στο χέρι, αλλά αν εσείς δεν έχετε ούτε τον χρόνο ούτε την υπομονή, μην ανησυχείτε υπάρχει λύση.

  1. Επιστρέψτε στην ιδέα του πλυντηρίου, αλλά κάντε μία απαραίτητη προετοιμασία. Για να μην προκληθεί καμία βλάβη ούτε στο σακίδιο ούτε στην συσκευή, τοποθετήστε το σακίδιο σε μία τσάντα πλυντηρίου, ενώ μία πολύ καλή εναλλακτική λύση είναι εκείνη της παλιάς μαξιλαροθήκης. Αυτό το κόλπο εξασφαλίζει πως δεν πρόκειται οι ιμάντες της τσάντας να προκαλέσουν κάποια βλάβη στην συσκευή.
  2. Χρησιμοποιήστε το πιο απλό απορρυπαντικό που έχετε στο σπίτι σας και μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Πριν το βάλετε στο πλυντήριο βεβαιωθείτε δύο και τρεις φορές πως το έχετε αδειάσει πλήρως.
  3. Μην σκεφτείτε καν να το βάλετε σε στεγνωτήριο. Πλύνετε το σακίδιο και μόλις είναι έτοιμο απλώς απλώστε το για να στεγνώσει.