Παρουσίαση βιβλίου: “Δυο φορές και έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

‘Ενα υπέροχο βιβλίο και μια παρουσίαση που απήλαυσαν μικροί και μεγάλοι!

Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2016


Μια μαγική αρχή πασπαλισμένη με πολύ χρυσόσκονη είχε το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα» από τις εκδόσεις Διόπτρα, το οποίο παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Περισσότερα από 100 παιδιά γνώρισαν το βιβλίο μέσα από δραματοποιημένα διαδραστικά παιχνίδια που δημιούργησε η εκπαιδευτικός Πόλκα Χατζηιωάννου-Σταθοπούλου με την ομάδα παιδαγωγών του εκπαιδευτικού οργανισμού Πόλκα-Φροέλεν, Ελισάβετ Βούλγαρη, Γιώτα Κουτρούλη, Άννα Χάλιου, Δώρα Τσιαμπούρη, Κωνσταντίνα Κακολύρη και την ηθοποιό Ρεγγίνα Λεβεδιανού.
img_3062

Μετά την επιτυχημένη πορεία της «Σκουφοκοκκινίτσας», το δεύτερο βιβλίο της σειράς «παραμύθια… αλλιώς» έρχεται να ανατρέψει αυτή τη φορά τον μύθο της Σταχτοπούτας. Τι έγινε τελικά με την Σταχτοπούτα και τον Πρίγκιπα; Ήταν αυτός ο πρίγκιπας τόσο ιδανικός όσο φαινόταν; Ποια ήταν πραγματικά η καλή νεράιδα και τι σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ιστορία; Υπάρχει ζωή μετά το «ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα»;

Μέσα από την δραματοποίηση και το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά είχαν τη ευκαιρία να ανακαλύψουν την δική τους αλήθεια και να μάθουν ότι «η μαγεία υπάρχει, και βρίσκεται μέσα μας από τη στιγμή της γέννησής μας. Είναι η δύναμη της θέλησης που όλοι έχουμε, αλλά μεγαλώνει μόνο όταν πιστεύουμε στον εαυτό μας»! Ένα μικρό κλειδάκι δόθηκε στο τέλος της εκδήλωσης σε όλα τα παιδιά για να ξεκλειδώσουν με αυτό την δύναμή τους.

img_9908

Στην εκδήλωση για πρώτη φορά ακούστηκε το ­τραγούδι που δημιουργήθηκε ειδικά για το βιβλίο σε στίχους Μαρίνας Γεωργίου, μουσική Γιάννη Γερμανού και ερμηνεία Άννας Ψυχογιού. Για το βιβλίο μίλησε η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, με το πρώτο να αφηγείται το κλασικό παραμύθι και το δεύτερο να παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή, δίνοντας ερεθίσματα σε παιδιά και ενήλικες για περεταίρω συζήτηση. Παράλληλα, στο τέλος του βιβλίου, υπάρχουν ιδέες και οδηγίες για γονείς από την ψυχολόγο Σοφία Αντύπα και την εκπαιδευτικό Πόλκα Χατζηιωάννου-Σταθοπούλου.

Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο. Η διάσηµη ιστορία της Σταχτοπούτας, όπως την ξέρουµε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από µια άλλη οπτική γωνία. Ήταν, τελικά, αυτός ο πρίγκιπας τόσο ιδανικός όσο φαινόταν; Σαν πολύ παραμύθι δεν φαίνεται το... παραμύθι; Ποια ήταν πραγματικά η καλή νεράιδα και τι σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ιστορία; Υπάρχει ζωή μετά το «ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα»;

 

Μετά την περιπέτειά του στο δάσος με τη Σκουφοκοκκινίτσα, ο δαιµόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος έρχεται ξανά, αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού. Ένα βιβλίο που µμιλάει για το κυνήγι του ανεκπλήρωτου, τη μαγεία της αγάπης και τη δύναμη της θέλησης. Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για γονείς και παιδαγωγούς που µμαθαίνει στα παιδιά να έχουν αυτοπεποίθηση και να μην περιμένουν από τους άλλους μαγικές λύσεις, γιατί η μαγεία που χρειάζονται βρίσκεται μέσα τους. Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δύο όψεις τα νομίσματα…

 

Συγγραφέας

img_0060

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη Σχεδιασμό Οπτικής Επικοινωνίας και Εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις.
Από το 2003 είναι βραβευμένη δημιουργική διευθύντρια και συνέταιρος στην εταιρία συμβούλων marketing Sonar και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκης και τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της.
Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Στιγμούλα» και ακολούθησε «Η Στιγμούλα είναι δυνατή!» και «Σκουφοκοκκινίτσα» έναν χρόνο αργότερα από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα» είναι το τέταρτο βιβλίο της.
Έχει μια κόρη 8 ετών.

tags:






tags: