Πάσχα στην Αθήνα; Δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη Σοφία Χαλκίτη

Το σχολείο κλείνει για τις γιορτές και τα παιδιά μένουν στο σπίτι. Καλό είναι να βρούμε δραστηριότητες/εκδηλώσεις για να απασχολήσουμε τους μικρούς μας φίλους. Για αυτό και εμείς στο all4mama σας δίνουμε μερικές λύσεις:


1. Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του στις πασχαλινές διακοπές στις 11 και 12 Απριλίου 2017. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Το ταξίδι του Οδυσσέα» και «Ταξιδεύοντας στον χρόνο με τον Οδυσσέα» με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οδύσσειες».

Ημέρες και Ώρα διεξαγωγής:
Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2017 «Το ταξίδι του Οδυσσέα»
για παιδιά Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ τάξεων Δημοτικού, 11:00 – 12:30
Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 «Ταξιδεύοντας στον χρόνο με τον Οδυσσέα»
για παιδιά ηλικίας Γ΄ έως ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, 11:00 – 12:30

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά.Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω του εικαστικού εργαστηρίου.
Έναρξη δηλώσεων: Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Πάσχα στην Αθήνα; Δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους

2. Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης έχει ετοιμάσει για τις διακοπές του Πάσχα μια σειρά από ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς του φίλους που συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο τη μάθηση με τη ψυχαγωγία.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων διαμορφώνεται ως εξής:
• Πασχαλινό εργαστήρι, με αφήγηση παραμυθιού, διασκεδαστικά παιχνίδια, και δημιουργικές κατασκευές. Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, στις 12:00
• Εργαστήρι με πασχαλινές κατασκευές, λαμπάδες και φυσικά κυνήγι σοκολατένιων αυγών! Τετάρτη 19 Απριλίου, στις 12:00
• Μικροί Καλλιτέχνες: Βιωματικό Εργαστήρι γνωριμίας με τις Τέχνες για παιδιά 4-8 ετών Σάββατο 8 Απριλίου 17:00
Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου 11:00, Τα αυγά της χημείας
Πέμπτη 20 Απριλίου 11:00, Η μαγεία της σοκολάτας στο εργαστήρι μαγικών πειραμάτων.

3. Το Κids Cooking club στη Γλυφάδα προσκαλεί όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους, με πολλή χαρά, όρεξη και πολλή γλύκα να φτιάξουν σοκολατένια πασχαλινά αυγά!

Πότε: Δευτέρα 10 Απριλίου, ώρα 16:00-22:00
Διάρκεια: 30 λεπτά

* Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτής ροής για παιδιά 3-13 ετών Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

4. Το ΝΟΗΣΙΣ προσκαλεί όλους τους μικρούς επιστήμονες που θέλουν να πειραματιστούν, να κατασκευάσουν και να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό φέτος το Πάσχα, στο επιστημονικό και πασχαλινό εργαστήριο του!

Το ΝΟΗΣΙΣ φέτος το Πάσχα προτείνει «Αυγά αλά Επιστημονικά», μια εκπαιδευτική εκδήλωση που διαρκεί 90 λεπτά και προσφέρει:

- Show πειραμάτων από τον Δρ. ΝΟΗΣΙΣ με «πρωταγωνιστή» το αυγό
- Πειράματα φυσικής και χημείας που θα δοκιμάσουν τα παιδιά, φορώντας την επιστημονική τους στολή, με τα χέρια μπροστά στους πάγκους τους
- Πασχαλινές κατασκευές και χειροτεχνίες
- Αναμνηστικά δωράκια για όλους τους συμμετέχοντες

Για παιδιά από Β΄ έως Ε΄ Δημοτικού. Το πρόγραμμα συντονίζουν ειδικοί παιδαγωγοί. Ημέρες & ώρες:
Σάββατο 8/4, ώρες 13:00-14:30 και 17:30-19:00
Κυριακή 9/4, ώρες 11:00-12:30 και 13:00-14:30
ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

5. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα πασχαλινό εργαστήρι με αφορμή το βιβλίο της Disney το Σάββατο 8 Απριλίου τις 12:30 το μεσημέρι στον Πολυχώρο των εκδόσεων.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήρι είναι η αγορά του βιβλίου Πάσχα με τις πριγκίπισσες για κάθε οικογένεια πριν από την έναρξή του.

Ας μάθουμε περισσότερα για το βιβλίο:
Ήρθε το Πάσχα! Γιόρτασε κι εσύ παρέα με τις αγαπημένες σου πριγκίπισσες!Φτιάξε βάσεις για τα πασχαλινά αυγά και διακόσμησέ τα με τα αυτοκόλλητα που θα βρεις σ' αυτό το υπέροχο βιβλίο! Με περισσότερα από 50 αυτοκόλλητα!
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr