Ο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στηρίζει τον θεσμό του Οpen House Athens!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού συμμετέχει στο φετινό Open House Athens και ανοίγει τις πύλες του στο κοινό το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου!

Ο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στηρίζει τον θεσμό του Οpen House Athens!Ο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στηρίζει τον θεσμό του Οpen House Athens!
Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα πραγματοποιείται κάθε άνοιξη και φέτος, για τέταρτη χρονιά, το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου.


Φέτος, ο «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει στη διοργάνωση ανοίγοντας τους χώρους του στο κοινό. Στην οδό Πειραιώς, στον αριθμό 254, πρώην βιομηχανικά κελύφη και νεότερες προσθήκες ειδικών εγκαταστάσεων σχηματίζουν έναν σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού. Πώς το παλιό εργοστάσιο της ΒΙΟΣΩΛ μετετράπη σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο πολιτισμού, πότε και με τι υλικά κατασκευάστηκε η «Θόλος», το ημισφαιρικό θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας που έχει γίνει πλέον σήμα κατατεθέν της οδού Πειραιώς, με τι τρόπο έγινε η επέκταση και η κατασκευή του κτιρίου 2 που στεγάζει το «Θέατρον»;

Ελάτε το Σάββατο 1η Απριλίου 11:00-16:00 και την Κυριακή 2 Απριλίου 12:00-18:00 για μία ξενάγηση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» και μάθετε όλα τα μυστικά του.

Πληροφορίες:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

ΩΡΑΡΙΟ:
01/04: 11:00-16:00
02/04: 12:00-18:00

Δεν απαιτείται κράτηση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ:
Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας