Οκτώβριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννήθηκαν αυτό το μήνα

Δημοσιεύθηκε στις

Ο Οκτώβριος είναι ο δέκατος μήνας του έτους, πήρε το όνομά του από το λατινικό octo, δηλαδή οκτώ, γιατί ήταν ο όγδοος μήνας του ρωμαϊκού έτους και επίσης είναι ο μήνας που έρχονται τα πρωτοβρόχια. Είναι ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου και χαρακτηρίζεται από την μελαγχολική του διάθεση αφού αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον ήλιο και στην βροχή. Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που γεννιούνται τα λιγότερα παιδιά. Ενώ τον μήνα αυτό φαίνεται να γεννιούνται περισσότερα αγόρια παρά κορίτσια. Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα τα χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννήθηκαν αυτό το μήνα.

1. Είναι παιδιά χαρισματικά, ρομαντικά και ειλικρινή.

Οκτώβριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννήθηκαν αυτό το μήνα


Έχουν την ικανότητα να κερδίζουν τους άλλους με τον γοητευτικό χαρακτήρα τους και να είναι αρκετά δημοφιλείς. Όταν αγαπούν, αγαπούν στα άκρα και δεν αφήνουν κανέναν να παίξει με τα συναισθήματά τους. Είναι αρκετά δίκαιοι απέναντι στους άλλους και λένε πάντα την αλήθεια. Σπάνια λογομαχούν με κάποιον αφού προτιμούν την αρμονία στις σχέσεις τους. Δεν έχουν έτσι πολλούς εχθρούς και οι άνθρωποι γύρω τους αισθάνονται την ασφάλεια και την φροντίδα που τους παρέχουν.

2. Το αγαπημένο τους λουλούδι είναι το κυκλάμινο

Οκτώβριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννήθηκαν αυτό το μήνα

Το κυκλάμινο ανθίζει με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου και συμβολίζει την προστασία και την ευτυχία, όπως ακριβώς και τα παιδιά που γεννιούνται αυτό το μήνα.

3. Πολύτιμος λίθος τους είναι το τοπάζι

 

Οκτώβριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννήθηκαν αυτό το μήνα

Το τοπάζι είναι γνωστό για την ενίσχυση της ψυχικής δύναμης και την ηρεμία που προκαλεί. Δίνει ακόμη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον κάτοχό του καθώς και δημιουργικότητα.

4. Το χρώμα τους είναι το κόκκινο

Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το πάθος, τη δύναμη και την ενεργητικότητα. Το χρώμα της φωτιάς είναι το χαρακτηριστικό χρώμα αυτών που γεννιούνται τον μήνα Οκτώβριο. Επίσης συμβολίζει την περιπέτεια, τον κίνδυνο, την φιλοδοξία και την επιθετικότητα.

5. Είναι ονειροπόλοι, αγαπούν τις προκλήσεις και έχουν έντονη διαίσθηση

Οκτώβριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννήθηκαν αυτό το μήνα

Αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, έχουν ανεπτυγμένη φαντασία, ενώ στη ζωή τους επιθυμούν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Είναι ανταγωνιστικοί και μπορούν να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν τον αντίπαλό τους. Όμως όταν αποτύχουν σε κάτι, ποτέ δεν χάνουν την ελπίδα τους, συνεχίζουν την προσπάθεια.

6. Είναι θετικοί, βρίσκουν εύκολα λύση στο πρόβλημα και ξοδεύουν τα χρήματά τους

Οκτώβριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννήθηκαν αυτό το μήνα

Μεταδίδουν συχνά τη θετική τους ενέργεια στους ανθρώπους που τους περιβάλλουν και πάντα έχουν μία καλή συμβουλή να δώσουν. Είναι γενικά απρόσεκτοι με τα χρήματά τους, ξοδεύουν όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τους άλλους, δείχνοντας έτσι την γενναιοδωρία τους. Έχουν ως προτεραιότητά τους την οικογένεια και λειτουργούν προστατευτικά απέναντι σε όσους αγαπούν.

7. Είναι πιθανόν να ασχοληθούν με τις τέχνες

Μπορεί να ασχοληθούν με το σχέδιο εσωτερικών χώρων, να γίνουν επιτυχημένοι μεσίτες, χρηματιστές ή σύμβουλοι γάμου. Ως επιχειρηματίες μπορούν να διαπρέψουν και έχουν ακόμη μεγάλη δημιουργικότητα. Μπορούν ακόμη να γίνουν δικαστές ή διπλωμάτες. Στη δουλειά τους είναι ευσυνείδητοι και επιμελείς. Διάσημοι που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα είναι ο Μάθιου ΜακΚόναχι, η Τζούλια Ρόμπερτς, η Τζόντι Φόστερ, η Ντέμι Μούρ, η Χίλαρι Κλίντον και ο Πάμπλο Πικάσο.

Οκτώβριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννήθηκαν αυτό το μήναΟκτώβριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννήθηκαν αυτό το μήνα

 

 

 

 

 

8. Ανήκουν στο ζώδιο του Ζυγού ή του Σκορπιού.

Ως Ζυγοί είναι ήρεμοι, υπάκουοι, αναποφάσιστοι. Είναι διπλωματικοί, αγαπούν την περιπέτεια αλλά και την καλή ζωή. Όσοι είναι Σκορπιοί, δεν υποχωρούν εύκολα, είναι ανεξάρτητοι, δεν τα παρατούν εύκολα και είναι πιστοί. Το πάθος κυριαρχεί στη ζωή τους και έχουν έντονο το στοιχείο της ζήλιας. Είναι σταθεροί, μυστηριώδεις και ψυχολογούν εύκολα τους γύρω τους.

tags:


tags: