Νταντά έσωσε μωράκι με μια κίνηση που δείχνει μεγαλείο ψυχής

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Talia Rosko ήταν μόλις δύο μηνών, όταν διαγνώστηκε με μια σπάνια αρρώστια και συγκεκριμένα στο τελευταίο στάδιο της ηπατικής νόσου στα τέλη του 2015.

Οι γιατροί στο Τζάκσον, Νιού Τζέρσεϊ, είπαν στους γονείς της, George και Farra ότι αν δεν γινόταν μεταμόσχευση, η Talia δε θα μπορέσει πιθανότατα να ζήσει πέρα από την ηλικία των δύο ετών.


Επτά μήνες αργότερα, και κατά τη διάρκεια μιας απεγνωσμένης μάχη τους για να βρουν ένα δότη, η οικογένεια χρειάστηκε να προσλάβει από το τοπικό κολέγιο μια σπουδάστρια, τότε 22 χρονών, την Kiersten Miles, ως νταντά.

Μετά από 3 εβδομάδες που η 22χρονη νταντά φρόντιζε τα τρια παιδιά της οικογένειας Roskos, η Kiersten εξέφρασε την επιθυμία της να εξετασθεί αν είναι η ίδια ταιριαστός δότης για την μεταμόσχευση της Talia. Οι εξετάσεις βγήκαν θετικές και η επέμβαση οργανώθηκε το συντομότερο δυνατόν.

Αυτό το μήνα, οι γιατροί ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη μεταμόσχευση ήπατος για το 16 μηνών κοριτσάκι. Ενώ είναι ακόμα στην ανάκτηση, η Kiersten αφιερώνει την ενέργειά της στην ευαισθητοποίηση της ανάγκης για περισσότερους δωρητές οργάνων.

21624679
«Ειδικά για ένα μωρό, που δεν μπορεί ούτε να ζητήσει βοήθεια, δεν μου φάνηκε και μεγάλη θυσία: Θα έσωζα μια ζωή» λέει η Μάιλς στην Washington Post.

Η Ταλία πάσχει από ατρησία χοληφόρων, μια πάθηση κατά την οποία οι χοληφόροι πόροί εντός ή εκτός του ήπατος δεν έχουν κανονική ανοίγματα. Αυτό σημαίνει ότι η χολή παγιδεύεται και συσσωρεύεται, ενώ καταστρέφει το συκώτι. Τελικά το οδηγεί σε κίρρωση, που μπορεί να είναι θανατηφόρα.

«Αγγελος επί γης», είπαν για την νταντά οι γονείς της μικρής.
3CAAC63600000578-4172858-Kiersten_Miles_22_decided_to_donate_part_of_her_liver_to_her_nin-a-34_1485801579495

tags:


tags: