Μπορεί ο χριστουγεννιάτικος στολισμός να μας κάνει πιο χαρούμενους;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από την Κατερίνα Πιπέρη

Κάθε μέρα βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον χειμώνα, το κρύο κάνει σιγά σιγά την εμφάνιση του και εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα για την καλύτερη εποχή του χρόνου. Τα Χριστούγεννα. Μόλις μπει ο Νοέμβριος -αν όχι και νωρίτερα-, οι περισσότεροι αρχίζουμε να χαζεύουμε χριστουγεννιάτικους στολισμούς, ακούμε playlists με τραγούδια που θα μας βάλουν στο κλίμα και ανυπομονούμε να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο μας δέντρο. Για κάποιους είναι φυσιολογικό να στολίζουν ήδη από το Νοέμβριο, ενώ κάποιοι άλλοι δεν βγάζουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τους πριν μπει ο Δεκέμβρης.


Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία ανθρώπων, εκείνων που λατρεύουν τα Χριστούγεννα -στην οποία ανήκω και εγώ εννοείται-, έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο μας φτιάχνει τόσο πολύ το κέφι το δέντρο και τα στολίδια; Τα λαμπάκια και η χρυσόσκονη;

Η αιτία είναι πολύ απλή και είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εσάς την έχετε ήδη σκεφτεί. Σε μία καθημερινότητα γεμάτη στρες και άγχος, διορίες και προβληματισμούς, ό,τι έχει σχέση με τη χαρά και τα θετικά, χαρούμενα συναισθήματα, όπως είναι ο εορτασμός των Χριστουγέννων και τα εντυπωσιακά στολίδια, μπορεί να μας χαλαρώσει και να μας αλλάξει τη διάθεση στη στιγμή. Επίσης, αν έχετε πολύ όμορφες και τρυφερές αναμνήσεις από τα παιδικά σας χρόνια είναι εξίσου λογικό να νιώθετε μία απερίγραπτη ευεξία όταν στολίζετε το δέντρο σας. Οι μνήμες ξυπνούν, η ζεστασιά της οικογένειας και του σπιτιού σας επιστρέφουν και εσείς νιώθετε και πάλι σαν μικρά παιδιά. Άλλωστε, αυτός δεν είναι και ένας από τους πιο βασικούς λόγους που λατρεύουμε τα Χριστούγεννα; Μας κάνουν να  νιώθουμε παιδιά και πάλι!