Μισέλ Ομπάμα: Η συγκλονιστική εξομολόγησή της για την αποβολή & την εξωσωματική για να αποκτήσει τις κόρες της!

Δημοσιεύθηκε στις

από τη Μαρία Ροδίτη

Για τις δυσκολίες του έγγαμου βίου της και των προσπαθειών της να αποκτήσει παιδιά μιλά η Μισέλ Ομπάμα στα απομνημονεύματά της με τίτλο "Becoming" που κυκλοφορούν την Τρίτη.


Μισέλ Ομπάμα: Η συγκλονιστική εξομολόγησή της για την αποβολή & την εξωσωματική για να αποκτήσει τις κόρες της!

Στο βιβλίο η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εξομολογείται την οδυνηρή εμπειρία της αποβολής που είχε πριν 20 χρόνια, καθώς και ότι προχώρησε στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης για να αποκτήσει τις δύο κόρες της, Σάσα και Μαλία.

Μιλώντας στην εκπομπή του ABC "Good Morning America", η Μισέλ Ομπάμα ανέφερε ότι ένιωθε μόνη και χαμένη μετά την οδυνηρή εμπειρία της αποβολής.

"Αισθάνθηκα σαν να απέτυχα, επειδή δεν ήξερα πόσο συχνά συμβαίνουν αποβολές, αφού δε μιλούσαμε για αυτό το θέμα. Βιώνουμε τον πόνο μας νιώθοντας ότι έχουμε καταρρεύσει. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι νέες μητέρες ότι συμβαίνουν και αποβολές", δήλωσε.

 

Στη συνέχεια της συνέντευξης αποκάλυψε ότι όταν ήταν 34 ετών συνειδητοποίησε ότι "πράγματι υπάρχει το βιολογικό ρολόι" που λένε για τις γυναίκες και ότι "η παραγωγή ωαρίων περιοριζόταν" και για αυτό το λόγο αποφάσισε να υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

"Νομίζω ότι το χειρότερο που κάνουμε ως οι γυναίκες η μία στην άλλη είναι που δε μιλάμε με ειλικρίνεια για τα σώματά μας και πώς λειτουργούν", πρόσθεσε.

Τα προβλήματα του έγγαμου βίου με τον Μπαράκ

Η 54χρονη Μισέλ Ομπάμα μιλά στο βιβλίο της για εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ που ερωτεύτηκε το σύζυγό της στο Σικάγο: "Μόλις επέτρεψα στον εαυτό μου να νιώσει κάτι για τον Μπαράκ, με κατέκλυσαν αισθήματα, μια έκρηξη λαχτάρας, ευγνωμοσύνης, πλήρωσης και θαυμασμού".

 

Μισέλ Ομπάμα: Η συγκλονιστική εξομολόγησή της για την αποβολή & την εξωσωματική για να αποκτήσει τις κόρες της!

 

Εξομολογείται ότι δεν ήταν πάντα όλα ρόδινα μεταξύ τους. Καταρρίπτοντας την εικόνα του αψεγάδιαστου ζευγαριού που έχει όλος ο πλανήτης για τους πρώην ενοίκους του Λευκού Οίκου, η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε ότι η σχέση της με τον Μπαράκ δοκιμάστηκε όταν εκείνος εξελέγη γερουσιαστής και την άφηνε αρκετές ώρες μόνη της στο σπίτι να κάνει τις ενέσεις της εξωσωματικής.

Μάλιστα, δεν ντρέπεται να αποκαλύψει ότι κατέφυγαν σε σύμβουλο γάμου για να σώσουν τη σχέση τους. "Για μας η προσφυγή σε σύμβουλο γάμου ήταν ένας από τους τρόπους που μας βοήθησε να μάθουμε να λύνουμε τις διαφορές μας με συζήτηση. Γνωρίζω πολλά νεαρά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα και νομίζουν ότι κατά κάποιο τρόπο κάτι τρέχει μεταξύ τους. Και θέλω να ξέρουν ότι η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα, που έχουν έναν καταπληκτικό γάμο και αγαπιούνται, δουλεύουν για αυτό. Κι όποτε υπάρχει ανάγκη, ζητάμε βοήθεια για το γάμο μας"...

 

 

 

 

 

tags:


tags: