Μια μαμά στέλνει ένα συγκινητικό γράμμα στον πατέρα των παιδιών της: "Δεν είσαι ο ίδιος άντρας που παντρεύτηκα... είσαι καλύτερος!

Δημοσιεύθηκε στις

Από την Καλλιόπη Ρ.

"Αγαπημένε μου σύζυγε,


Η πατρότητα σε έχει αλλάξει και έχει αλλάξει όλη την οικογένεια μας. Αν δεν ήσουν ο πατέρας και ο σύζυγος που είσαι όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα ήμασταν και εμείς οι ίδιοι. Και πραγματικά εγώ ΜΑΣ ΑΓΑΠΩ!

Ακριβώς όπως υπάρχουν λόγοι για να παντρευτεί κάποιος, έτσι υπάρχουν λόγοι και για να γίνει κάποιος γονιός. Εσύ όμως μεγάλωσες τα παιδιά μας όλα αυτά τα χρόνια για να γίνουν οι προσωπικότητες που έχουν γίνει και μας βοήθησες όλους - τον καθένα ξεχωριστά- να εξελιχτούμε. Επίσης ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα λάθη των παιδιών μας έγιναν μία χρυσή ευκαιρία για να μάθουν, το ίδιο ακριβώς συνέβη και σε εμάς.

Μεγαλώνουμε μαζί με τα παιδιά μας, μεγαλώνουμε εξ΄αιτίας τους. Εσύ μου χάρισες την ευκαιρία να γίνω η καλύτερη μητέρα που μπορώ για τα παιδιά μας.

Από τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στα παιδιά μας έμαθα πως...

... να είμαι ήρεμη, όταν οι φωνές του νεογέννητου μωρού μας γεμίζουν το δωμάτιο. Λίγο πριν κάθε κρίση πανικού ήρθες εσύ και μου έδειξες πως μπορώ να είμαι ήρεμη και γαλήνια για το μωρό μας, για εμένα, για όλους μας.

...να είμαι ευγενική, όταν η μικρή μας κόρη φέρνει στο σπίτι όλες τις φίλες της για να παίξουν με τις άπειρες κούκλες, τα άπειρα φορέματα, ενώ ταυτόχρονα ο γιος μας φωνάζει, πεινάει, κλαίει.

... να καθοδηγώ τα παιδιά μας, για να μάθουν να συμπεριφέρονται στα άλλα παιδιά, να μάθουν να παίζουν ομαδικά παιχνίδια χωρίς να μαλώνουν, να μάθουν να έχουν αυτοπεποίθηση.

... να συμβουλεύω, την μεγάλη μας κόρη αρχικά και αργότερα τον γιο μας, που όταν έφτασαν στην εφηβεία είχαν αρκετές εκρήξεις και απορίες όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας τους. Εσύ όμως μου έμαθες πως μπορούμε μαζί να διαχειριστούμε και να δημιουργήσουμε δύο παιδιά με πολύ καλές βάσεις και δυνατό χαρακτήρα.

... να συνεργάζομαι ή μάλλον πως να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί κάθε φορά που ένα πρόβλημα ή μία ευκαιρία μας χτυπά την πόρτα και εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε ή να διαχειριστούμε.

Μας έμαθες πως όλα είναι τέλεια, ακόμα και τις φορές που ... δεν είναι.

Αν κάποιος μου έλεγε την ημέρα του γάμου μας πως ο άνθρωπος που ήσουν εκείνη την ημέρα δεν θα ήταν ο ίδιος που θα ήσουν μερικά χρόνια αργότερα, ομολογώ πως θα το σκεφτόμουν πολύ, θα ανησυχούσα, θα απορούσα. Εκείνη την ημέρα το χέρι σου μπλέχτηκε με το δικό μου και μαζί ξεκινήσαμε μία νέα ζωή. Και εγώ σε εμπιστεύτηκα, πίστεψα πως δεν θα με αφήσεις ποτέ, ότι και να γίνει.

Μια μαμά στέλνει ένα συγκινητικό γράμμα στον πατέρα των παιδιών της: "Δεν είσαι ο ίδιος άντρας που παντρεύτηκα... είσαι καλύτερος!

Αυτή τη στιγμή όμως που σου γράφω αυτό το γράμμα, κοιτάζομαι για μία στιγμή στον καθρέφτη και τα μαλλιά μου δεν είναι πλέον καστανά, αλλά γκρι, το ίδιο και τα δικά σου. Τα δύο μας παιδιά έχουν ενηλικιωθεί, έχουν πάρει τον δρόμο τους, έχουν πάρει όμως και την δύναμη σου. Έτσι είμαι σίγουρη και εγώ πως τα παραμύθια δεν είναι για παιδιά, αλλά συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Τώρα που τα παιδιά μας λοιπόν ξεκινούν την δική τους ζωή, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι τόσο τυχερά όσο και εγώ που σε γνώρισα και πέρασα όλη μου τη ζωή μαζί σου. Κάθε χρόνος, κάθε εποχή, κάθε ημέρα που περνούσε και εγώ ξυπνούσα στο πλάι σου μάθαινα και κάτι καινούριο για εσένα. Έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που γνώρισα. Είσαι ΠΟΛΥ καλύτερος. Και είσαι ακόμα ο άντρας που αγαπώ με όλη μου την καρδιά, είσαι το παραμύθι που θα ήθελα να ζήσω πάλι από την αρχή.

Ήμασταν παιδιά και μαζί κάναμε τα δικά μας παιδιά. Ήσουν ο καλύτερος μου φίλος και τώρα είναι ο δικός τους καλύτερος φίλος. Από τον νέο, sexy, γεμάτο πάθος και υποσχέσεις σύζυγο μέχρι τον γκριζομάλλη, γοητευτικό και πνευματώδες άντρα που είσαι σήμερα θέλω να ξέρεις πως δεν είσαι απλά ο άντρας που παντρεύτηκα. Είσαι ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ περισσότερα.

Σ' αγαπώ

Καλλιόπη