Μητέρα ανακαλύπτει στη γέννα ότι το μωρό της έχει σύνδρομο Down και κατακλύζεται από χαρά!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Μαρία Ροδίτη

Η Amber έφερε στον κόσμο το πέμπτο της παιδί σε γυναικολογική κλινική στην 38η εβδομάδα κύησης και κατάφερε να μπει στην πισίνα λίγο πριν εμφανιστεί το μωρό της. Δεν περίμενε ότι θα αντίκριζε ένα τέτοιο μωρό, αλλά η Amber πέταξε στα ουράνια από τη χαρά της μόλις αντίκρισε το παιδάκι της. Θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοούμε...


 

Μητέρα ανακαλύπτει στη γέννα  ότι το μωρό της έχει σύνδρομο Down και κατακλύζεται από χαρά!

 

Η Amber εξομολογείται: "Δεν είμαι σίγουρη πόσα ζευγάρια έχουν στα πλάνα τους να κάνουν 5 παιδιά. Είναι δύσκολο να ισορροπήσουν ένας γάμος, δυο δουλειές και 4 παιδιά, οπότε φανταστείτε τι έκπληξη ήταν για μας το πέμπτο μωρό. Όταν έμαθα ότι περιμένω κι άλλο μωρό τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα.

Θυμάμαι να μιλώ στη μαία μου, η οποία με αντιμετώπιζε με μεγάλη αγάπη και μου έλεγε ότι είναι θέλημα Θεού να κάνω πέμπτο παιδάκι. Ήμουν πολύ αγχωμένη που έπρεπε να ανακοινώσω στους οικείους μου ότι περιμένω πέμπτο παιδί, αλλά όταν το έμαθαν όλοι ενθουσιάστηκαν. Έχοντας 4 παιδιά είχα δοκιμάσει όλους τους πιθανούς τρόπους τοκετού, οπότε ήθελα να αφήσω για μένα μία έκπληξη. Κάτι που να περιμένω με αγωνία. Έτσι, αποφάσισα να μη μάθω ποιο είναι το φύλο του μωρού μέχρι να γεννήσω.

Μη γνωρίζοντας το φύλο δεν ήξερα πώς να ξεκινήσω και την ανάλογη προετοιμασία. Να βάψω ροζ ή γαλάζιο το παιδικό δωμάτιο; Θα είναι αγόρι ή κορίτσι; Το μόνο που ήξερα ήταν ότι κάτι ήταν διαφορετικό. Δεν ήξερα γιατί και τι ήταν αυτό, αλλά έλεγα διαρκώς στον άντρα μου, "Αυτό το μωρό θα είναι διαφορετικό". Η εγκυμοσύνη μου ήταν ομαλή, αλλά ήξερα ότι κάτι είναι διαφορετικό. Ο άντρας μου έλεγε ότι απλά νιώθω έτσι, γιατί δεν ξέρω το φύλο του μωρού. Μέχρι το τέλος της κύησης ένιωθα την ανάσα του μωρού μου να είναι τελείως διαφορετική. Κανένας δε με πίστευε, αλλά αν κάποιες γυναίκες έχουν κάνει τόσα παιδιά όσα εγώ σίγουρα θα ξέρουν πολλά για το σώμα τους.

Ήρθε η ώρα της γέννας και έφτασα στη γυναικολογική κλινική πέντε λεπτά ακριβώς πριν βγει το μωρό μου. Και το μωρό βγήκε και το κρατούσα επιτέλους στην αγκαλιά μου, ενώ με κατέκλυζαν τόσα πολλά συναισθήματα. Κοιτάζοντάς το αντικρίζω αυτή τη διαφορά που αισθανόμουν. Το μωρό μου είχε σύνδρομο Down. Εν τω μεταξύ είχα ξεχάσει ότι δε γνώριζα αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Ξανακοιτάζω και συνειδητοποιώ ότι ήταν κοριτσάκι. Ξέχασα αμέσως το σύνδρομο Down και ήμουν τρισευτυχισμένη που απέκτησα ακόμη ένα κοριτσάκι.

 

Μητέρα ανακαλύπτει στη γέννα  ότι το μωρό της έχει σύνδρομο Down και κατακλύζεται από χαρά!

 

Μόλις την είδε η μαία μου Angele, έδειξε απορία. Ήταν κάπως νευρική. “Δε θέλω να σε αγχώσω, αλλά η κόρη σου έχει κάποια σημάδια συνδρόμου Down”. Εκείνη τη στιγμή είπα ότι “Το ήξερα! Δεν ήμουν τρελή! Το ήξερα. Ήξερα ότι κάτι ήταν διαφορετικό σε αυτή την εγκυμοσύνη”. Ήθελα να μάθω τα πάντα για το σύνδρομο Down και τα μωρά που γεννιούνται με αυτό το σύνδρομο, ώστε να φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ την κόρη μου, Amadeus. Δε μας ένοιαξε ότι γεννήθηκε με σύνδρομο Down, επειδή όλοι έχουμε κατενθουσιαστεί μαζί της και με το έξτρα χρωμόσωμά της!

Ο Θεός μάς έστειλε την Amadeus για κάποιο λόγο. Η οικογένειά μας ενώθηκε ακόμη περισσότερο με την άφιξή της. Για εμάς είναι όπως όλα τα άλλα παιδιά που έχουμε. Θέλει γάλα. Κλαίει. Γελάει. Την αγαπάμε πολύ! Για εμάς είναι υπέροχη. Στο τέλος της ημέρας είναι το μωρό μας και είμαστε η οικογένειά της. Δε βλέπουμε ένα παιδί με σύνδρομο Down. Εμείς βλέπουμε την Amadeus Reign Rojas!".

 

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να ξέρετε για το σύνδρομο Down!

 

tags:


tags: