Μαμά σώζει το μωρό της από πνιγμό με τεχνική που είδε σε βίντεο στο Youtube (φωτο & video)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μαμά σώζει το μωρό της από πνιγμό με τεχνική που είδε σε βίντεο στο Youtube (φωτο & video)

Μια μαμά αποκάλυψε πώς έσωσε το μωράκι της από πνιγμό με μια απλή τεχνική που έμαθε από βίντεο που είδε στο YouTube.


Η Lindsey Hughes από το Ewloe της Βόρειας Ουαλίας μίλησε ανοιχτά για το πώς έσωσε την κόρη της- ηλικίας οκτώ μηνών- από πνιγμό, αφού παρατήρησε ότι το πρόσωπό της άλλαζε χρώμα και τα μάτια της διογκώνονταν.

«Περπατούσαμε κατά μήκος της παραλίας στο Μπράιτον και έτρωγε το φαγητό της μιας και εκείνη την περίοδο είχαμε σταματήσει το θηλασμό», είπε η γενναία μαμά στο Daily Mirror.

 

Μαμά σώζει το μωρό της από πνιγμό με τεχνική που είδε σε βίντεο στο Youtube (φωτο & video)

 

«Της έδωσα ένα κομματάκι μάνγκο να μασάει», συνέχισε. «Της άρεσε ο χυμός μια φορά που της είχα δώσει και έτσι δοκίμασα να της δώσω να φάει και το φρούτο».

Η 32χρονη μητέρα είπε ότι ήταν μεγάλο ευτύχημα το γεγονός ότι κάθισε σε ένα παγκάκι και παρακολούθησε το μωρό ενώ έτρωγε.

Μιλώντας για τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι κάτι πήγαινε στραβά, ανέφερε: «Ξαφνικά, ήταν πολύ ήσυχη. Το χρώμα στο πρόσωπό της άλλαξε. Κοκκίνισε ολόκληρη σε δευτερόλεπτα και τα μάτια της άρχισαν να διογκώνονται. Έμοιαζε πραγματικά σοκαρισμένη, σαν να μην καταλάβαινε τι συνέβαινε».

«Φαινόταν σαν να συσπάται το σώμα της, επειδή το μικροσκοπικό της σώμα κινείτο τόσο πολύ λόγω του πανικού», εξήγησε. «Ήταν τρομακτικό να βλέπω ένα τόσο δα πλασματάκι να βρίσκεται στον απόλυτο πανικό».

Αφού, λοιπόν, συνειδητοποίησε ότι η ίδια και το παιδί βρίσκονταν σε απομονωμένο μέρος και  δεν υπήρχε κανένας για να βοηθήσει, η τρομαγμένη μαμά άρπαξε το μωρό από το καρότσι της και προσπάθησε να επέμβει για να το σώσει.

«Ήμουν πάντα ανήσυχη για πιθανό πνιγμό του μωρού μου και έτσι από την εποχή που ήμουν έγκυος παρακολούθησα βίντεο στο Youtube για το πώς να ξεμπλοκάρει κανείς τους αεραγωγούς ενός παιδιού», είπε.

 

 

«Την έβαλα στα πόδια μου, με το κεφάλι της στα γόνατά μου και τα πόδια της στο σώμα μου, ανασήκωσα λίγο το κορμί της και έτσι υπήρχε κάποια ανύψωση στην πλάτη της». Στη συνέχεια, η μαμά χτύπησε την κόρη της ελαφρά στην πλάτη τέσσερις φορές. «Μετά από κάθε χτύπημα έλεγχα αν ήταν εντάξει. Ήταν ένα μικροσκοπικό μωρό και δεν ήθελα να την τραυματίσω, αλλά έπρεπε να κάνω τα πάντα για να τη σώσω».

Μετά το τέταρτο χτύπημα, η Lindsey είπε ότι η κόρη της άρχισε να αναπνέει φυσιολογικά και ότι το φυσικό της χρώμα επανήλθε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η μικρή άπλωσε τα χεράκια της ζητώντας κι άλλο φαγητό από τη μαμά της.

"Έπαθα σοκ που κατάφερα να τη σώσω", είπε η Lindsey. "Άρχισα να κοιτάζω γύρω γύρω για επιβεβαίωση για αυτό που μόλις είχε συμβεί, αλλά κανένας δε βρισκόταν κοντά μου. Την έβαλα στο καρότσι της, γιατί από το σοκ έτρεμαν τα χέρια μου, και απλά κάθισα να την κοιτώ να αρπάζει το φαγητό της από τα χέρια μου".

 

Μαμά σώζει το μωρό της από πνιγμό με τεχνική που είδε σε βίντεο στο Youtube (φωτο & video)

 

Η Lindsey υποστηρίζει ότι το βίντεο του St John Ambulance της επέτρεψε να σώσει τη ζωή της κόρης της. Η πολυμήχανη μαμά είναι τώρα υποψήφια για το βραβείο St John Ambulance Everyday Heroes προς έπαινο της γενναιότητάς της.

«Όταν ένα παιδί πνίγεται μπροστά σου δεν υπάρχουν λόγια για να εξηγήσεις τι συμβαίνει. Είναι δύσκολο να σκεφτούμε εκείνη τη στιγμή τι πρέπει να κάνουμε. Αλλά είχα παρακολουθήσει αυτό το βίντεο τόσες φορές που ήμουν προετοιμασμένη».

 

 

Διαβάστε επίσης: Νέα έρευνα: Η αγκαλιά στο μωρό σας, αλλάζει το DNA του προς το καλύτερο!

 

 

 

tags:


tags: