#ΜένουμεΣπίτι και περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας με τα παιδιά, παρέα με το Johnson’s

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μερικές φορές είναι τα μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά

#ΜένουμεΣπίτι


1. Συσκευασίες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα

Διασκεδάζουμε «ανακυκλώνοντας» στο σπίτι! Με φαντασία και δημιουργικότητα, μπορούμε να ξαναδώσουμε ζωή σε πλαστικά αντικείμενα που έχουμε όλοι μέσα στο σπίτι.

Θα σας δείξουμε πώς οι συσκευασίες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα μπορούν να μετατραπούν σε αγαπημένα παιχνίδια, για εσάς και για όλη την οικογένεια! Το Johnson'sBabyσας δίνει ιδέες για δύο παιχνίδια που μπορούν να γίνουν «ανακυκλώνοντας» πλαστικές συσκευασίες που βρίσκονται μέσα στο σπίτι, με τον πιο διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό τρόπο για τα παιδιά. Ας παίξουμε!

Μπόουλινγκ: Μόλις δέκα μπουκάλια και μία μικρή μπάλα χρειάζονται για αυτό το παιχνίδι. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν τα μπουκάλια όπως επιθυμούν και να τους βάλουν αριθμούς, ώστε να φτιάξουν το δικό τους μοναδικό παιχνίδι. Πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι, μπορείτε να γεμίσετε τα μπουκάλια με νερό, για να είναι πιο βαριά. Βάλτε τα σε σχήμα τριγώνου ... και είστε έτοιμοι να παίξετε! Ποιος θα ρίξει τις περισσότερες κορίνες;

Πέταγμα του στεφανιού: Κάθε παίκτης χρειάζεται ένα μπουκάλι και τέσσερα στεφάνια. Για να φτιάξετε τα στεφάνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χαρτόνι έχετε στο σπίτι. Το κόβετε σε σχήμα δακτυλίου και μπορείτε να το ζωγραφίσετε με μαρκαδόρους και να το διακοσμήσετε. Το άτομο που θα περάσει περισσότερα στεφάνια μέσα από τον στόχο, κερδίζει!

  1. Το χαρτόνι από το χαρτί υγείας γίνεται το καλύτερο παιχνίδι για την οικογένεια!

 

Μετά την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, γεμίσαμε το ψυγείο μας με φαγητό και τα ντουλάπια μας με τα απαραίτητα όπως το χαρτί υγείας, ώστε να μείνουμε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εάν τα παιδιά σας έχουν παίξει ήδη με όλα τα παιχνίδια που έχουν στο σπίτι και έχετε ξεμείνει από ιδέες για να τα κρατήσετε απασχολημένα, το Johnson᾽sείναι εδώ για να σας βοηθήσει με μερικές ιδέες! Έχετε σκεφτεί να επαναχρησιμοποιήσετε το χαρτόνι από το χαρτί υγείας; Με αυτό, τα παιδιά σας μπορούν να δημιουργήσουν νέα δικά τους παιχνίδια.

#ΜένουμεΣπίτι και περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας με τα παιδιά, παρέα με το Johnson’s

Αυτοκινητάκια: Με ένα χαρτόνι, τέσσερα καπάκια, ξυλάκια και κόλλα, μπορείτε να μετατρέψετε το χολ του σπιτιού σε πίστα της Formula1.

Μολυβοθήκη: Αφήστε τα παιδιά σας να βγάλουν τον Picassoπου κρύβουν μέσα τους και ενθαρρύνετέ τα να ζωγραφίσουν και να διακοσμήσουν όπως θέλουν το χαρτόνι, μετατρέποντάς το σε μια όμορφη μολυβοθήκη.

Ζωολογικός κήπος στο σπίτι:Αν τα παιδιά σας έχουν αδυναμία στα ζωάκια, μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας ζωολογικό κήπο στο σπίτι. Με το χαρτόνι από το χαρτί υγείας, μαρκαδόρους, χρωματιστό χαρτί και πολλή φαντασία, τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ελέφαντες, λιοντάρια, σκύλους, πουλιά...

Τρενάκι:Για να φτιάξετε ένα τρενάκι, χρειάζεστε μόνο το χαρτόνι από το χαρτί υγείας, καπάκια και σπάγκο. Το Johnson’sσάς προκαλεί να φτιάξετε το μεγαλύτερο τρενάκι από χαρτόνια χαρτιού υγείας, προσθέτοντας βαγόνια όσο περνούν οι ημέρες! Αφού τα καταφέρετε, μην ξεχάσετε να μοιραστείτε το τρενάκι σας με όλους τους followersσας στο Instagram!

 

3.Διακοσμητικό-αποτύπωμα και αρκουδάκι

 

Το Johnson'sγνωρίζει ότι τα παιδιά μεγαλώνουν ταχύτατα. Γι᾽ αυτό είναι σημαντικό να έχετε αναμνήσεις ακόμα κι από την πιο μικρή στιγμή της παιδικής ηλικίας των μικρών σας.

Σήμερα προτείνουμε δραστηριότητες που θα απαθανατίσουν μοναδικές στιγμές στο σπίτι με τα μικρά σας. Στην πρώτη, με ένα απλό μείγμα μπορείτε να δημιουργήσετε διακοσμητικά με αποτυπώματα ή φιγούρες. Στη δεύτερη, τα παιδάκια σας κατασκευάζουν το πιο αγαπημένο παιδικό παιχνίδι: το αρκουδάκι τους.

#ΜένουμεΣπίτι και περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας με τα παιδιά, παρέα με το Johnson’s

 

Διακοσμητικό-αποτύπωμα:Μία φανταστική ιδέα είναι να φτιάξετε διακοσμητικά στολίδια από τα αποτυπώματα των χεριών και ποδιών των παιδιών. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να δημιουργήσετε μια μοναδική ανάμνηση. Για να φτιάξετε το μείγμα, χρειάζεστε: δύο φλιτζάνια αλεύρι, ένα φλιτζάνι αλάτι, ένα φλιτζάνι νερό και κάποια χρωστική ουσία. Αρχικά, ανακατεύετε το αλάτι και το αλεύρι και, σε ένα άλλο δοχείο ρίχνετε το νερό και το χρώμα. Πρέπει να ενοποιηθούν όλα τα συστατικά σιγά-σιγά ενώ ζυμώνετε το μείγμα. Μόλις έχετε το μείγμα, είστε ελεύθεροι να δημιουργήσετε τα σχέδιά σας! Αφού δώσετε τα σχήματα που θέλετε, πρέπει να αφήσετε τα διακοσμητικά να στεγνώσουν για 15 ώρες και τέλος, προτείνουμε να τα ψήσετε στον φούρνο στους 100ºC, για περίπου 120 λεπτά.

 

#ΜένουμεΣπίτι και περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας με τα παιδιά, παρέα με το Johnson’s

Αρκουδάκι: Όλοι θυμόμαστε τον πρώτο μας φίλο, ένα παιχνίδι, αυτό που μεταφέραμε παντού όπου κι αν πηγαίναμε... Ένα πολύ σημαντικό αντικείμενο, που γίνεται ακόμη πιο σημαντικό αν το έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι. Με μια κάλτσα, ψαλίδι, βαμβάκι, μια μικρή κλωστή και τη βοήθειά σας, κάθε παιδί μπορεί να δημιουργήσει το δικό του αρκουδάκι! Είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να ανακυκλώσετε μια παλιά μονή κάλτσα και να δημιουργήσετε μια μοναδική ανάμνηση.

 

4.Χλαπάτσα και Χρωματιστή άμμος

To Johnson's γνωρίζει ότι η διασκέδαση των παιδιών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παρόλο που κάθε ηλικία έχει διαφορετικές δυνατότητες και προτιμήσεις, μερικές φορές μπορούμε να προσαρμόσουμε αγαπημένες δραστηριότητες σε διάφορες φάσεις της παιδικής ηλικίας.

Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε σήμερα δύο "πολύχρωμες" ιδέες, ώστε τα μικρά σας να το ρίξουν στη δουλειά! Είναι ιδανικές για να διασκεδάσουν τα παιδιά, να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους και να τονώσουν την ανάπτυξή τους. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η χρήση χρωμάτων και διαφορετικών υφών ενισχύει την ανάπτυξη των παιδιών.

#ΜένουμεΣπίτι και περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας με τα παιδιά, παρέα με το Johnson’s

 

Χλαπάτσα:  Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε στο σπίτι και ιδανική για να περάσετε ώρες παίζοντας, αφήνοντας τη φαντασία σας ελεύθερη! Θα χρειαστείτε μόνο: 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο και λίγο χρώμα. Για το χρώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέμπερα, χρώμα που ξεβγάζεται ή χρωστική ουσία για τρόφιμα. Αρχικά ανακατεύετε, με ένα κουτάλι, το καλαμποκάλευρο και το νερό σε ένα πλαστικό δοχείο. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χρώμα σιγά-σιγά, μέχρι το μείγμα να έχει την επιθυμητή απόχρωση για εσάς. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γκλίτερ για μια λαμπερή πινελιά! Συνεχίζετε ζυμώνοντας το μείγμα με τα χέρια σας, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Η διασκέδαση ξεκινά!

 

#ΜένουμεΣπίτι και περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας με τα παιδιά, παρέα με το Johnson’s

Χρωματιστή άμμος: Για να παίξετε με τη χρωματιστή ”άμμο”, χρειάζεστε μόνο αλάτι και χρωστική ουσία για τρόφιμα. Ρίξτε το αλάτι σε διαφορετικά μπολ, προσθέστε μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα σας χρώματα σε κάθε ένα από αυτά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια απλώστε τα σε λαδόκολλα και αφήστε τα να στεγνώσουν όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα, με τη χρωματιστή άμμο, θα μπορείτε να κάνετε διασκεδαστικά σχέδια και ζωγραφιές, να γεμίσετε χρωματιστά μπουκάλια ή να τη χρησιμοποιείτε ως καμβά.

 

5.Να ζει κανείς ή να μη ζει … σαν ηθοποιός!

Αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη, τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργική τους σκέψη. Για αυτόν τον λόγο, η ενασχόληση με παιχνίδια ή δραστηριότητες σε όλα τα στάδια της δημιουργίας τους, θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον και παράλληλα θα τα διασκεδάσει.

Προκειμένου να γίνει αυτό, το Johnson’s προτείνει να γίνουν… σκηνοθέτες θεατρικής παράστασης για μία ημέρα! Τα παιδιά καταπιάνονται με τη δημιουργία μιας ιστορίας, το γράψιμο του σεναρίου, την κατασκευή της σκηνής και τη διαμόρφωση των ηρώων. Μπορούν επίσης να αναπαραστήσουν το έργο, ώστε όλη η οικογένεια να απολαύσει την παράσταση και να τη βιντεοσκοπήσει για να τη μοιραστεί με συγγενείς και φίλους!

#ΜένουμεΣπίτι και περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας με τα παιδιά, παρέα με το Johnson’s

Η κατασκευή της σκηνής: Ο σχεδιασμός του σετ: Μπορείτε να δημιουργήσετε τη σκηνή με ένα κουτί παπουτσιών! Για να το κάνετε αυτό, αφαιρείτε το καπάκι και κόβετε με το ψαλίδι ένα τετράγωνο στη μέση του κουτιού, αφήνοντας περίπου 2-3 δάχτυλα απόσταση από την άκρη. Αυτή θα είναι η πλευρά που θα βλέπει το κοινό. Για να κάνετε τη σκηνή πιο ρεαλιστική, μπορείτε να τη διακοσμήσετε με χαρτόνι, αυτοκόλλητα ή ακόμα και να βάλετε ένα κομμάτι ύφασμα σαν κουρτίνα. Εδώ τα παιδιά θα ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους!

#ΜένουμεΣπίτι και περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας με τα παιδιά, παρέα με το Johnson’s

Οι ήρωες: Μόλις η ιστορία είναι έτοιμη, είναι ώρα να φτιάξουμε τους πρωταγωνιστές. Πώς; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιές κάλτσες και να τις διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε με αντικείμενα που έχετε μέσα το σπίτι, όπως κομμάτια υφασμάτων για να απεικονίσετε τα μαλλιά, τις μύτες, τα μάτια ... Υπάρχουν πολλές επιλογές! Για παράδειγμα, με δύο μικρές βαμβακερές μπάλες, κολλημένες σε μία κάλτσα, έχετε ένα κακό φίδι. Φυσικά, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να γίνει ράψιμο και εκεί τα παιδιά θα χρειαστούν τη βοήθειά σας.

6.Παιχνίδια εφ'όρου ζωής

Το Johnson’s γνωρίζει ότι μερικές φορές τα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν σε παιχνίδια που παίζουν οι ενήλικες, αλλά για πολλούς λόγους, δεν μπορούν. Μερικές φορές αυτό είναι καθαρά λόγω μεγέθους, όπως όταν πηγαίνετε τα παιδιά σας σε ένα λούνα παρκ, αλλά δεν επιτρέπεται η είσοδός τους σε όλα τα παιχνίδια, επειδή δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένα. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες.

Για αυτόν τον λόγο, σήμερα προτείνουμε ιδέες για δύο διαχρονικά αγαπημένα παιχνίδια, προσαρμοσμένα για τα παιδιά, ώστε να μπορούν να τα απολαμβάνουν τα μικρά σας.

 

Ποδοσφαιράκι: Το αγαπημένο παιχνίδι όλων των εποχών! Σκεφτείτε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το σχέδιο, μικρότερο ή μεγαλύτερο, ανάλογα με την ηλικία ή το ύψος του παιδιού σας. Θα χρειαστείτε τα εξής: ένα κουτί παπουτσιών, ξυλάκια, μανταλάκια, ψαλίδι, κόλλα, μπαλάκια πινγκ πονγκ και μαρκαδόρους οποιουδήποτε χρώματος. Αρχικά, σημειώστε πού θα τοποθετηθούν τα ξυλάκια στο κουτί, βεβαιωθείτε ότι τα σημεία είναι άνετα για το παιδί σας και έπειτα κάνετε τρύπες για τα ξυλάκια και για τα τέρματα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ξυλάκια μέσα στις τρύπες και καρφιτσώστε τα μανταλάκια στα σημεία που επιθυμείτε. Τώρα, σημειώστε αυτά τα σημεία, γιατί θα πρέπει να βγάλετε τα μανταλάκια για να τα κολλήσετε και να τα βάψετε. Μετά από αυτό το στάδιο, είναι ώρα για διακόσμηση! Χρωματίστε το κουτί και τα μανταλάκια όπως επιθυμείτε. Στο τελευταίο βήμα, τοποθετήστε τα ξυλάκια μέσα στις τρύπες και κολλήστε τα μανταλάκια. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει και το ποδοσφαιράκι σας είναι έτοιμο!

Μπιλιάρδο: Για το παιχνίδι αυτό θα χρειαστείτε ένα μικρό ορθογώνιο κουτί, 11 βόλους, ζεστή κόλλα, μπογιά, ξυλάκια και ρολά χαρτιού τουαλέτας. Αρχικά, αφαιρείτε το πάνω μέρος από το κουτί και μετά κάνετε 6 τρύπες σε αυτό (βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλες για να πέσουν μέσα οι βόλοι). Τώρα, χρησιμοποιήστε τη ζεστή κόλλα για να βάλετε το πάνω μέρος στο κουτί σας, περίπου μισό εκατοστό πιο κάτω – χρησιμοποιήστε τα ρολά χαρτιού τουαλέτας για να ισορροπήσετε το πάνω μέρος ενώ το κολλάτε (επίσης βεβαιωθείτε ότι το πάνω μέρος είναι επίπεδο, ώστε οι βόλοι να μην κυλάνε προς μία κατεύθυνση). Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: μπορείτε να βάψετε το τραπέζι μπιλιάρδου όπως θέλετε και είστε έτοιμοι!

Για περισσότερες ιδέες ώστε να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, επισκεφτείτε το website του Johnson’s και τον λογαριασμό του στο Facebook.

( Φωτο pinterest.com)

 

 

 

 

tags:






tags: