Μάθε πώς μπορείς να στηρίξεις αυτούς που σε έχουν ανάγκη!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μάθε πώς μπορείς να στηρίξεις αυτούς που σε έχουν ανάγκη!

Από τη Ζωή Κρονάκη, Fouder all4mama.gr


Ως δημοσιογράφος αλλά και ως μαμά πολλές φορές νιώθω δέος μπροστά στο κοινωφελές έργο κάποιων σημαντικών ιδρυμάτων εδώ στην Ελλάδα. Διαβάζοντας για την δράση τους , κάνοντας ρεπορτάζ και γνωρίζοντας από κοντά ανθρώπους που συνεισφέρουν τα μάλα με ψυχικό σθένος και περίσσιο απόθεμα νιώθω περήφανη ως άνθρωπος και ως Ελληνίδα .
Φέτος είχα τη χαρά να έρθω σε επαφή με ένα εκ των μεγάλων ιδρυμάτων στη χώρα μας.

Το ίδρυμα «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Το έργο του πατέρα Αντώνιου το γνώριζα και το κάλυψα και δημοσιογραφικά. Η ιστορία που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως θαύμα είναι αρκετά γνωστή: Όλα ξεκίνησαν από τον νεαρό ιερέα Αντώνιο Παπανικολάου ο οποίος ξεκίνησε την ιερατική του δράση το 1998 σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες τότε περιοχές, στον Κολωνό στην Αθήνα. Η περιοχή υπήρξε από τις πιο επικίνδυνες αφού δρούσαν και δρουν πολλές συμμορίες, ενώ σχεδόν σε κάθε γωνιά γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Ο ίδιος ο πατέρας, παρατηρούσε καθημερινά παιδιά, που ενώ θα έπρεπε να ήταν στο σχολείο σύχναζαν σε πλατείες ή παιδιά που αποτελούσαν μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου, ενώ πάντα τα ίδια και οι οικογένειές τους βρίσκονταν σε ανάγκη. Όπως ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά «Από το παράθυρό μου έβλεπα νέα παιδιά εγκαταλειμμένα, μπλεγμένα στα ναρκωτικά και την εξαθλίωση. Άρχισα να αναρωτιέμαι πώς μπορώ να τα βοηθήσω. Στην αρχή ήταν μια παρέα εφήβων. Πλησίασα και ζήτησα να παίξουμε έναν αγώνα μπάσκετ. Σήμερα στην Κιβωτό έρχονται παιδιά όλων των ηλικιών. Η πόρτα μας για αυτά θα είναι πάντοτε ανοιχτή».

Βρέθηκα στην τιμητική θέση πριν λίγους μήνες να παρουσιάσω μια εκδήλωση για την Unesco που αφορούσε στην βράβευση της Πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, της συζύγου του πατέρα Αντώνιου, της γυναίκας αρωγού στο έργο και την προσπάθεια του. Με συγκίνησε το μεγαλείο και συνάμα η απλότητα της. Όταν κάποια στιγμή την ρώτησαν πώς καταφέρνει εκείνη και ο πατέρας Αντώνιος να περιθάλπτουν τόσα παιδιά με τόση αγάπη εκείνη περιορίστηκε στο να πει ότι αυτή είναι η καθημερινότητα τους και η μόνη τους έννοια τους από το πρωί που θα ξυπνήσουν μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούν!
Θέλησα να ενημερωθώ για το πώς μπορώ να βοηθήσω και εγώ αλλά και πως μπορώ να επικοινωνήσω τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να βοηθήσει τα παιδιά στην Κιβωτό.

Μάθε πώς μπορείς να στηρίξεις αυτούς που σε έχουν ανάγκη!

Έμαθα ότι η Κιβωτός του Κόσμου δεν πραγματοποιεί εράνους "από πόρτα σε πόρτα", δεν έχει εκπροσώπους που να εισπράττουν οικονομική βοήθεια ή οτιδήποτε άλλο στο όνομα της Κιβωτού.
Οποιαδήποτε προσφορά είναι αποδεκτή με επίσκεψη στα γραφεία τους επί της Ζηνοδώρου 3 στην Αθήνα ή με κατάθεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς με όνομα δικαιούχου "Κιβωτός του Κόσμου".
Επίσης ενημερώθηκα για το πρόγραμμα αλληλεγγύης της Visa που πέρυσι υποστήριξε 15 ΜΚΟ με 1 εκατ ευρώ και φέτος επαναλαμβάνει τη δράση της για δεύτερη χρονιά. Μέσα στα ιδρύματα που θα στηρίξει είναι και η Κιβωτός. Όπως και το Χαμόγελο του Παιδιού , το Μαζί για το Παιδί , την ΕΛΕΠΑΠ και πολλά ακόμη σημαντικά ιδρύματα. . .

Αν θέλεις και εσύ να βοηθήσεις μπορείς.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.visa.gr