Μάθε πότε μπορεί να μείνεις έγκυος!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για να συμβεί το θαύμα, ή το μοιραίο -ανάλογα με τις προθέσεις σου- πρέπει το σπέρμα του άντρα να συναντήσει και να γονιμοποιήσει ένα από τα ωάρια σου σε στιγμή κατάλληλη, δηλαδή όταν η μήτρα σου θα είναι έτοιμη να δεχτεί το γονιμοποιημένο ωάριο. Με άλλα λόγια χρειάζεται συντονισμός...

Όπως ήδη ξέρεις, όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες μεταξύ τους κι αυτό ισχύει και στο θέμα της σύλληψης. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μένεις έγκυος πάντα σε κάθε ελεύθερη επαφή.
Όπως ήδη ξέρεις, όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες μεταξύ τους κι αυτό ισχύει και στο θέμα της σύλληψης. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μένεις έγκυος πάντα σε κάθε ελεύθερη επαφή αλλά κι ο λόγος που πρέπει να μάθεις να υπολογίζεις πότε έχεις αυξημένες πιθανότητες να συλλάβεις.
Βέβαια, η μέθοδος αυτή που ονομάζεται και "μέθοδος του ρυθμού", δεν αποτελεί αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης, αλλά σε βοηθάει να κατανοήσεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο οργανισμός σου και μπορεί να σε βοηθήσει σε περίπτωση που επιδιώκεις μια εγκυμοσύνη. Διαφορετικά, απλά έχε την στο μυαλό σου και μην ξεχάσεις να εφαρμόζεις σχολαστικά μια αναγνωρισμένη αντισυλληπτική μέθοδο, όπως το αντισυλληπτικό χάπι ή το αντίστοιχο εμβόλιο, το προφυλακτικό, ή το ενδομήτριο σπιράλ.


Για να μείνεις έγκυος λοιπόν, πρέπει το σπέρμα του άντρα να συναντήσει και να γονιμοποιήσει ένα από τα ωάρια σου σε στιγμή κατάλληλη, δηλαδή όταν η μήτρα σου θα είναι έτοιμη να δεχτεί το γονιμοποιημένο ωάριο. Με άλλα λόγια χρειάζεται συντονισμός, γιατί αυτή η συνάντηση του ωαρίου με το σπερματοζωάριο δεν μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, αλλά μόνο μία φορά τον μήνα, όταν έχεις ωορρηξία.

Οι προϋποθέσεις για να μείνεις έγκυος:
Βλέπεις, μία φορά τον μήνα οι ωοθήκες σου απελευθερώνουν ένα ωάριο, το οποίο περνάει μέσα από τις σάλπιγγες και εφόσον δεν γονιμοποιηθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες, συνεχίζει την πορεία του, περνάει στη μήτρα και αποβάλλεται μέσω του κόλπου. Αν όμως το ωάριο συναντήσει μέσα στις σάλπιγγες ένα από τα σπερματοζωάρια που υπάρχουν στο σπέρμα, θα ενωθεί μαζί του κι έτσι γίνεται η γονιμοποίηση. Στη συνέχεια χρειάζεται μια εβδομάδα ώστε το γονιμοποιημένο ωάριο να κατέβει μέσα στη μήτρα και εφόσον βρει γόνιμο "έδαφος", να κατασκηνώσει εκεί και να αναπτυχθεί για τους επόμενους εννέα μήνες μέχρι να ωριμάσει, να γίνει ανθρωπάκι και να είναι έτοιμο να γεννηθεί. Αυτή η περίοδος των εννέα μηνών, ονομάζεται εγκυμοσύνη και η γυναίκα που της συμβαίνει, έγκυος.
Συνοπτικά λοιπόν, για να μείνεις έγκυος πρέπει να συμβούν τρία πράγματα τη σωστή στιγμή και με τη σωστή σειρά: 1) να έχεις ωορρηξία, 2) να υπάρχουν σπερματοζωάρια όταν το ωάριο θα βρίσκεται μέσα στις σάλπιγγες, 3) η μήτρα σου να έχει αναπτύξει το κατάλληλο "έδαφος" για να θρέψει το γονιμοποιημένο ωάριο. Αν κάτι απ' αυτά δεν συμβεί την ώρα που πρέπει, τότε δεν μπορείς να μείνεις έγκυος. Σ' αυτή την αρχή βασίζονται τα αντισυλληπτικά χάπια τα οποία από τη μια μεριά αναστέλλουν την ωορρηξία κι απ' την άλλη δεν επιτρέπουν στην μήτρα να αναπτυχθεί κατάλληλα ώστε να μπορούσε να δεχτεί το γονιμοποιημένο ωάριο (αν υπήρχε). Γι' αυτό δεν μένεις έγκυος όταν παίρνεις αντισυλληπτικά.

tags:


tags: