Ιανουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτό το μήνα!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη Στέλλα Παπαδάκη

Ο πρώτος μήνας του χρόνου, ο Ιανουάριος, είναι ο δεύτερος μήνας του χειμώνα και οι μέρες του μήνα είναι κατά βάση βροχερές και κρύες. Ο Ιανουάριος πήρε ο όνομά του από τον Ιανό, θεό της έναρξης και της μετάβασης στη ρωμαϊκή μυθολογίας.


Τον Ιανουάριο γεννιούνται λιγότερα παιδιά, σύμφωνα με τις έρευνες, και τα αγόρια που γεννιούνται αυτό το μήνα είναι περισσότερα σε σχέση με τα κορίτσια. Ας δούμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται το μήνα Ιανουάριο.

  1. Είναι παιδιά φιλόδοξα,πεισματάρικα
     και γεννημένα αρχηγοί

Ιανουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτό το μήνα!

Ξέρουν ότι με την σκληρή δουλειά θα πετύχουν ότι θέλουν και είναι αφοσιωμένοι σε ό,τι κάνουν. Είναι οργανωτικοί σας χαρακτήρες, αλλά και ευαίσθητοι. Έχουν δυσκολία στο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τόσο ως παιδιά, όσο και ως ενήλικες.

  1. Το αγαπημένο τους λουλούδι είναι η
     ορχιδέα

Ιανουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτό το μήνα!

Η ορχιδέα είναι σύμβολο της αγάπης γιατί ανθίζει σε όλες τις συνθήκες. Συμβολίζει ακόμη τη σπάνια ομορφιά, λόγω της συμμετρία της και την γονιμότητα.

  1. Ο πολύτιμος λίθος τους είναι 
    η φεγγαρόπετρα

Ιανουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτό το μήνα!

Η φεγγαρόπετρα είναι ο λίθος της καινούργιας αρχής και αντανακλά το φεγγάρι. Συμβολίζει τη δύναμη, τη σοφία και τη διαίσθηση. Επιπλέον δηλώνει τη νεότητα, τη ζωντάνια και την ελπίδα.

  1. Το χρώμα τους είναι το γαλάζιο

Είναι το χρώμα της εμπιστοσύνης, της ειλικρίνειας και της αφοσίωσης. Ακόμη δηλώνει την ηρεμία και την ψυχική χαλάρωση. Χαρακτηριστικά τα οποία έχουν στην πλειοψηφία τους και όλοι όσοι γεννιούνται αυτό το μήνα.

  1. Είναι πολύ καλοί φίλοι, έχουν
     ωριμότητα και αυτοέλεγχο

Ιανουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτό το μήνα!

Έχουν επίσης καλή αίσθηση του χιούμορ, είναι αρκετά ευφυείς και έχουν συνεχώς νέες ιδέες για τα πράγματα. Δεν εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους και πιστεύουν ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερα από αυτούς, γι’ αυτά παίρνουν τα πάντα πάνω τους.

  1. Τους αρέσει να ασχολούνται με
     αθλήματα και μικροδείχνουν

Ιανουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτό το μήνα!

Είναι συνέχεια σε εγρήγορση και δεν σταματούν ποτέ, ενώ δεν τους αρέσει να είναι ποτέ με την πλευρά του ηττημένου. Ενώ στη ζωή τους λειτουργούν με ωριμότητα, όσο περνούν τα χρόνια τείνουν να δείχνουν νεότεροι απ’ όσο είναι στην πραγματικότητα.

  1. Μπορεί να γίνουν γιατροί,δικηγόροι 
    ή διάσημοι στο αντικείμενό τους

Τους αρέσει να βοηθούν τους άλλους και είναι αρκετά δυναμικοί σαν χαρακτήρες γι’ αυτό και τα πιο συχνά επαγγέλματα που ακολουθούν τα παιδιά του Ιανουαρίου είναι η ιατρική και η δικηγορία. Επίσης πολλοί διάσημοι, ηθοποιοί και τραγουδιστές, έχουν γεννηθεί τον μήνα αυτό. Μερικοί από αυτούς είναι η Ellen DeGeneres, η Oprah Winfrey, ο Justin Timberlake, o John Travolta, o Bob Marley, η Jennifer Aniston και ο Ashton Kutcher.

Ιανουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτό το μήνα!Ιανουάριος: 8 χαρακτηριστικά των παιδιών που γεννιούνται αυτό το μήνα!

  1. Ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου ή 
    του Υδροχόου

Ως Αιγόκεροι είναι τα παιδιά που θα παραβούν τους κανόνες και θα κάνουν το δικό τους, αλλά στην ενήλικη ζωή τους μετατρέπονται σε άτομα σταθερά και υπεύθυνα. Τους διακρίνει η υπευθυνότητα και η συνέπεια, αλλά μπορεί να γίνουν πολύ ζηλιάρηδες και πεισματάρηδες. Ως Υδροχόοι τώρα, τους αρέσει η ανεξαρτησία τους, διαβάζουν πολύ και γίνονται πετυχημένοι στο επάγγελμά τους. Ως παιδιά δεν δημιουργούν φασαρίες και μπορούν να παραμείνουν ήσυχα παίζοντας μόνα τους. Ακόμη, στο σχολείο ασχολούνται μόνο με τα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν.

tags:


tags: