Η γεύση του οικογενειακού πρωινού μένει για μια ζωή

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αν με ρωτήσεις για παιδικές αναμνήσεις που έχουν μείνει μέσα μου χαραγμένες με χρώμα, άρωμα και γεύση θα σου πω το πρωινό με την οικογένειά μου.

Κάθε πρωί, βρέξει- χιονίσει τρώγαμε όλοι μαζί. Θυμάμαι τη μαμά μου να έρχεται κάθε πρωί στο κρεβάτι μου και χωρίς να με ξυπνήσει εντελώς να μου δίνει με καλαμάκι το γάλα μου ανακατεμένο με HEMO, το οποίο λάτρευα. Έπειτα όταν ετοιμαζόμασταν, καθόμασταν στην κουζίνα τον χειμώνα και στο μπαλκόνι το καλοκαίρι και τρώγαμε πρωινό.


Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί η γεύση από τις φρυγανιές με μέλι ή το τοστ ή τα «αυγά μελάτα» που μας έφτιαχνε δεν έχουν καμία σχέση με ακριβώς τις ίδιες συνταγές που φτιάνω στο «σήμερα»; Είδατε τι είναι οι αναμνήσεις; «Γιγαντώνονται» και μένουν μέσα μας για πάντα.

Γιατί σας είπα αυτή την ιστορία;

Επειδή η σημασία του πρωινού σε μία οικογένεια έχει διάσταση που διαρκεί. Η καθημερινότητα για γονείς με εργασιακά ωράρια που αυξάνονται αλλά και για τα παιδιά που πλέον οι μαθητικές τους υποχρεώσεις είναι περισσότερες, είναι έντονη. Μία οικογένεια την ώρα του φαγητού «δένεται». Όταν τρώμε φαγητό ο οργανισμός μας «χαίρεται»! ΝΑΙ! Χαίρεται. Η τροφή δίνει ενέργεια και συνεπώς μία ανάταση διάθεσης. Έτσι, χαλαρώνουμε, μιλάμε για τη μέρα μας και γελάμε.

Σκεφτείτε λοιπόν όταν αυτή η διάθεση είναι η αρχή κάθε μέρας μας; Μία μέρα που ξεκινάει με χαμόγελο είναι μέρα που θα πάει καλά. Κι αν είναι δύσκολη θα περάσει και θα έρθει η επόμενη.

Ξυπνήστε νωρίτερα και ετοιμάστε ένα γευστικό πρωινό που θα δώσει ενέργεια. Η συμβουλή των μαμάδων μας και των γιαγιάδων μας πως «το πρωί πρέπει να τρως σαν βασιλιάς» είναι σοφή.

Το πρωινό μας γεύμα πρέπει να είναι υγιεινό και λαχταριστό για να θέσει τα θεμέλια μίας ημέρας όλο ενέργεια, αλλά και της ισορροπημένης διατροφής κατά την οποία δεν στερούμαστε τίποτα, αλλά είμαστε εκπαιδευμένοι να επιλέγουμε τι θα φάμε και πότε.

Ετοιμάστε μέλι με φρυγανιά ή με μαρμελάδα φρούτων που δίνουν μία γλυκιά αρχή στη μέρα μας.

Ετοιμάστε γάλα με HEMO το οποίο λατρεύει ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ παιδί (και μεγάλοι 😉 ). Μια μόνο κουταλιά HΕΜΟ, σε ένα ποτήρι γάλα, δίνει περίπου το 1/3 των απαραίτητων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός. Επίσης, το ΗΕΜΟ περιέχει 11 βιταμίνες, 4 μεταλλικά στοιχεία και βύνη!

Καθίστε όλοι μαζί και μιλήστε για τη μέρα σας προτού ξεκινήσει. Κάπως έτσι, με γεύση, άρωμα και κέφι ξεκινάτε μία ανάμνηση που θα συνοδεύσει τα παιδιά σας μεγαλώνοντας και αργότερα τα δικά τους παιδιά μεγαλώνοντας!

tags:






tags: